Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Közelség - 65 éves KATONA KLÁRI

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Közelség - 65 éves KATONA KLÁRI
 • Közelség - 65 éves KATONA KLÁRI
 • Közelség - 65 éves KATONA KLÁRI
 • Közelség - 65 éves KATONA KLÁRI
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2018.12.18   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Katona Klári már régóta nemcsak egy énekesnő. Legendássá lett dalaihoz, személyéhez generációk kötődnek. Azon kevesek közül való, aki az évek, évtizedek haladtával rendre új területeket hódít meg. Készített gyermekeknek szóló, tehetség-segítő zenei anyagot, fontos életében a társadalmi felelősségvállalás.Azóta ír, amióta a fesztiváldíjak, elismerések, kitüntetések után lemezre énekelte első saját zenéit, dalszövegeit és azt írták róla: új zenés költőszületett. Korábbi írásainak első gyűjteményét - és a kapcsolódó hangoskönyvet - Kész szavak címmel magánkiadásban adta közre. Katona Klári, a gondolkodó nő az idei év utolsó harmadában új fejezetet nyit életében.

Az Édesvíz Kiadó gondozásában jelenik meg poetikus filozófiai írásait tartalmazó, KÖZELSÉG című könyve. Gondolatiságában, felvetéseiben is érzékeny soraiból tárul elénk írói világa. Olvasásához nem kell különleges alkalom. Az élet, a mindennapok, az érzések, férfi-nőkapcsolat, az egymásra figyelés,az apró csodák világába vezet minket, azok észrevételére hív.A könyv - folyamatos párbeszédben maradva olvasójával - átjárhatóságot nyit az élet mozgatói és maga az alkotás között. Műfajok közén hív, visz bennünket saját világaink gazdagságának felfedezéséhez, mégsem válik tanítóvá. Ami naponta közel kerül hozzánk, az sodor el talán bennünket a legnagyobb távolságokba egymástól. Mintha attól tartanánk, hogy a közelkerülésben elveszünk. Az igazi közelség: más. Vágyott, befogadó. Az átélésével gazdagságot kínáló, bizalmi állapot. Ezért üzeni minden eddigi, mostani és majdani megnyilvánulása a KÖZELSÉG csodájának megélhetőségét, reményt adó erejét.

2018. október 20-án 65 éves KATONA KLÁRI táncdalénekesnő Annyira nem illik bele a mostani celebvilágba, hogy amikor pár éve egy televíziós műsor vendége volt, a házigazda kivételesen egészen más beszélgetést folytatott vele, mint a többiekkel. Igazából most már nem is elsősorban énekesnő, mert fellépést ritkán vállal, s inkább az óvodásoknak készít lemezt. Vagy a Kész szavak című zenés könyvével kelt figyelmet - ínyenc körökben persze, ilyen anyaggal sportcsarnokot nem lehet megtölteni manapság sajnos. Egykoron ez másként volt, igaz, akkor még ő is együtt haladt a korabeli divattal. Az 1972-es Táncdalfesztiválon tűnt fel a Bővízű forrás című dallal, három év múlva pedig megnyerte a Tessék választani dalfesztivált. Szép sikereket aratott a külföldi fesztiválokon is, 1972-ben megnyerte például a tekintélyes pozsonyi Lyrát, 1984-ben pedig a japán Yamaha Fesztiválon kapta meg a legkiemelkedőbb előadás díját. Háromszor lett hazánkban az Év énekesnője, az Év külföldi énekesnője címet pedig Kubában és az egykori NDK-ban is kiérdemelte. Első lemeze Savanyú csokoládé címmel jelent meg 1977-ben, s nagyon jól sikerült albuma az 1981-ben boltokba került Titkaim. Titkai bizonyára neki is vannak, de azokat sosem osztotta meg a nyilvánossággal, a bulvármédiában egyáltalán nem szerepel. Azt mindenesetre áruljuk el, hogy szeretett férje a nagyszerű dzsessz-gitáros, az idén tavasszal elhunyt Babos Gyula volt. Szívesen beszél viszont jótékonysági munkájáról, évek óta ott segít, ahol csak tud, kilenc évig volt egy telefonos adománygyűjtő akció reklámarca. Gyermeklemezét 1320 óvodába küldte szét ingyen. Három, azaz 3 helyről jeleztek vissza, köszönik, megkapták. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Katona Klári
  Közelség
  Kiadó: Édesvíz
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 228
  ISBN: 9789635298297

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  170646
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés