Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Közel a kés - 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Közel a kés - 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET
 • Közel a kés - 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET
570 Ft

Miért nem találja helyét a termelőszövetkezetben, az új életben egy okos, kitűnő gazda, miért gyilkol végül? Milyen bűnt követett el, miért kerül bíróság elé egy falusi sírásó? Mivel zsarolja régi kedvesét egy elzüllött, gátlástalan asszony? Miért lesz öngyilkos Józsi bácsi? Hogyan és miért kerül az élet perifériájára egy derék, szorgalmas, ügybuzgó tisztviselőnő? Miért lakik a páncélszekrényben egy előkelő öregasszony?

Galgóczi Erzsébet minden novellája egy-egy fájdalmas kérdőjel, egy-egy dráma. Új elbeszéléseiben az Inkább fájjon, a Közös bűn, A vesztes nem te vagy szerzője tovább tágítja világát: a tegnapi és mai magyar falu, a városba került új értelmiségiek mellett mind sűrűbben tűnnek fel írásaiban budapesti kisemberek, elmagányosodott öregek, lumpenproletárok kiürült vagy eleve üres életű nők és férfiak alakjai, akiknek tragédiáját a kitűnő írónő rendkívüli életismerettel, nagy tömörítőerővel, kivételes érzékenységgel tárja elénk.

2019. május 20-án 30 éve hunyt el GALGÓCZI ERZSÉBET írónő. Az egyik legnépszerűbb magyar írónő volt, aki háromszor kapott József Attila-díjat. Legismertebb műve a Kinek a törvénye, a Pókháló, A közös bűn, a Közel a kés, a Vidravas, valamint a Törvényen kívül és belül. Utóbbiból készült Makk Károly híres filmje, az Egymásra nézve.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Galgóczi Erzsébet
  Közel a kés
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 262
  ISBN: 9631512363

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  497214
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés