Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kossuth Lajos (Fekete S.) - 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kossuth Lajos (Fekete S.) - 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS
 • Kossuth Lajos (Fekete S.) - 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS
 • Kossuth Lajos (Fekete S.) - 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS
 • Kossuth Lajos (Fekete S.) - 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS
 • Kossuth Lajos (Fekete S.) - 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS
570 Ft

Kossuth Lajos élete szinte az egész XIX. századot átfogja, élettörténete a reformkor, a szabadságharc, az önkényuralom és a kiegyezés történetével szövődik egybe. Tevékenységének színhelyei földrajzilag oly hatalmas területet fognak át, amelyhez hasonlót történelmünk nagyjai közül senki sem járt be: magyar, osztrák, török, francia, angol, amerikai, olasz tájak és városok életrajzának jelképpé vált állomásai. Ezt az időben és térben oly kivételesen kiterjedt, hatásában oly rendkívüli életművet Fekete Sándor drámai tömörséggel foglalta össze. A szerző honosította mindazt, amit az új tudományos kutatások e tárgyban feltártak. Sikerült a szó nemes értelmében vett izgalmas olvasmányt alkotnia függetlenségi eszme legnagyobb magyar harcosának életrajzából.

2019. március 20-án 125 éve hunyt el KOSSUTH LAJOS államférfi. A magyar történelem egyik legtekintélyesebb politikusa volt, a Batthyány-kormány pénzügyminisztere, a Honvédelmi  Bizottmány  elnöke, akinek a nevéhez  fűződik az Iparegylet megalakítása, a Magyar Kereskedelmi Társaság, a Gyáralapító Társaság és a Védegylet létrehozásának kezdeményezése. Személyében pedig a magyar szabadság és függetlenség jelképe, az elveit soha fel nem adó hazafi megtestesítője volt, nem csoda, hogy alakja mint egy eszménykép rögzült a köztudatban. Pedig ő is hús-vér ember volt, ő is - mint társai; Batthyány, Széchenyi és Wesselényi - megjárta a jellemfejlődés rögös útját. Fiatalon például igencsak kicsapongó életet élt, kártyázott, ivott, s mivel jóképű, fess fiatalember volt, a szerelmi csatározásokból is derekasan kivette a részét. Akkoriban nagy port vert fel intim kapcsolata Andrássy grófnővel - a későbbi külügyminiszter, Andrássy Gyula édesanyjával -, aki szakításuk után súlyos vádakkal illette a fényes politikai terveket szövögető ifjút, s ez Kossuthnak majdnem a karrierjébe került. Furcsa ilyet mondani, de az idejében jött - persze már politikai tevékenysége miatt kapott - több éves börtön acélozta meg jellemét, és faragott olyan embert belőle, aki nemzedékeknek lett - mert lehetett - méltó példaképe. Egyébként későbbi feleségét is börtönévei alatt választotta ki, akit szabadulása után hamarosan el is vett. Az asszony nem volt sem szép, sem gazdag, pont ilyenre volt szüksége az ambíciózus politikusnak, hisz felesége nem vonta el a kelleténél jobban figyelmét az országos dolgoktól. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fekete Sándor
  Kossuth Lajos
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1970
  Oldalszám: 290

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  377792
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés