Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Korona és méreg - 10 éve hunyt el MAURICE DRUON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Korona és méreg - 10 éve hunyt el MAURICE DRUON
 • Korona és méreg - 10 éve hunyt el MAURICE DRUON
570 Ft

A Korona és méreg a francia író nagyívű történelmi regényciklusának harmadik darabja, A megfojtott királyné folytatása. X. Lajos király, a Civakodó, a Vaskirály gyengekezű utóda megszabadult első feleségétől, a szép, kacér Burgundi Margittól: megfojtotta börtönében a hűtlen királynét. Feleségül veheti hát Magyarországi Klemenciát, a gyönyörű, tiszta erkölcsű nápolyi hercegnőt. Az új hitves szelíd alázattal szereti szertelen, gonosz hajlamok sarkallta férjét, s már-már úgy látszik, sikerül felébresztenie benne a bűntudatot. Remény van rá, hogy Civakodó Lajos jóvá fogja tenni vétkeit. Míg Lajos ébredező lelkiismeretével viaskodik, az ország nagyjai a hatalomért, rangért, vagyonért csatáznak, a legalantasabb, legvéresebb eszközöktől sem riadva vissza. A kíméletlen harcnak áldozatul esik maga Lajos is: alighanem méreg végez vele. Annyira áhított gyermekét, örökösét már nem láthatja meg. A főurak már a gyász idején készülnek a végső, nagy összecsapásra: vajon kinek sikerül megkaparintania a hatalmat?

Druon ezúttal is mesteri kézzel szövi-bogozza az izgalmas cselekményt, lelkiismeretes pontossággal és hitelességgel idézve meg a kalandos, színes, a szerelemben gáláns, a hatalmi harcokban kegyetlen, véres francia középkort.

2019. április 14-én 10 éve hunyt el MAURICE DRUON francia író. Nem csak remek irodalmár volt, de részt vett a francia közéletben, politikában is, volt kulturális miniszter és nemzetgyűlési képviselő, sőt, európai parlamenti képviselő is. Nagyon sok regényt írt, több közülük megjelent magyarul is, például egészen egyedi könyve, a Zeusz emlékiratai. Leghíresebb műve azonban a hét kötetből álló Az elátkozott királyok című sorozata, amely szintén töbsször megjelent magyarul, de sosem kapható egyidőben mind a hét része. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Maurice Druon
  Korona és méreg
  Elátkozott királyok III.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 262
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  227321
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés