Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Könnyű műhaj - 60 éves GALLA MIKLÓS

-25%
ÚJ
Könnyű műhaj - 60 éves GALLA MIKLÓS
 • Könnyű műhaj - 60 éves GALLA MIKLÓS
 • Könnyű műhaj - 60 éves GALLA MIKLÓS
 • Könnyű műhaj - 60 éves GALLA MIKLÓS
3 150 Ft
Akció: 2 363 Ft
Kezdete: 2019.05.15   A készlet erejéig!

Ön bizonyára ezzel a gondolattal lépett be a könyvesboltba: "Bárcsak lenne egy könyv, amelyben magyar nyelvi leleményekre épülő minivígjátékok fenomenális képregényváltozatai, briliáns humorú, rajzos, fotós tréfák garmadája, sziporkázóan szellemes mesék, okfejtések és ismertetők miriádja, és vicces rejtvények özöne szerepelne. Meg egy rövid novella. Jó lenne, ha az egészet az a szimpatikus Galla Miklós írta volna." Itt az örömhír: Ön éppen ezt a könyvet tartja a kezében. A zöld kobra lassan, alattomosan kúszott a dzsungel aljnövényzetében. Ő már látta leendő áldozatát. A fehér kisegér ijedtében megdermedt, amikor a kígyó tekintetével találkozott. Ösztönösen érezte: itt a vég, nincs számára kiút. Vagy elszalad, és akkor nem lesz semmi baja, vagy így, dermedten bámulja tovább a kígyót. Vesztére az utóbbit választotta. A kobra először nyelvével bénító mérget lövellt a kisegér testébe, biztos, ami biztos. Amikor a kis rágcsáló már nemcsak pszichésen, hanem kémiailag is bénult volt, a kígyó rettenetes száját óriásira kitátva egészben lenyelte. Borzalmas belső izomzatával darabokra törte az egér csontozatát, majd savas gyomornedveivel emésztette meg a valaha jobb napokat látott egérkét. A fenti történet nincs benne a könyvben; éppen azért tettük ide, a hátsó borítóra. A Vásárló becsapása lenne, ha ugyanazt a szöveget kétszer nyomtatnánk ki. Sőt, nemcsak hogy ez a dél-amerikai kalandnovella nincs benne a kötetben, de megígérjük, hogy ezen kívül semmilyen más, védtelen, kedves állatot nem eszik meg senki a könyv egyetlen oldalán se. Ja, kivéve azt a szörnyű vérengzést a 61. oldalon, melynek során Donald kacsát idegen bolygóról érkezett, sárkányszerű, bőségesen nyáladzó mutánsok tépik szét, majd darabjait arányosan elosztva egymás között, lenyelik. De ezen kívül már tényleg semmi ilyesmi nincs a könyvben. Esküszünk! Annál inkább sok száz, sőt ezer szenzációs poén található meg a belső lapok tetején, közepén, alján és szélein. MINDEN OLDALON MÁS ÉS MÁS!

2019. május 18-án 60 éves GALLA MIKLÓS előadóművész. Könnyűzenészként kezdte pályafutását, 1980-ban egyik alapítója volt a rövid életű Ikarus együttesnek, majd a GM 49 nevezetű zenekarban muzsikált; énekelt, gitározott, és kezelte a billentyűs hangszereket. A csapat már némi bizonyítékát adta frontembere érdeklődésének, hiszen Digitális majális című lemezükön olyan számok sorakoztak, mint az Elektromos gyalogos vagy a Távirányítós Robin Hood. Élete 1985-ben vett döntő fordulatot, amikor az akkoriban a KFT együttesben zenélő Laár Andrással összefogva csináltak egy estet, amely szép siker lett. Felbátorodva az abszurd humor kedvező hazai fogadtatásán, folytatták az együttműködést, bevonták a munkába Dolák-Saly Róbertet és Nagy Natáliát, s már kész is volt a L'art pour l'art Társulat. Amely rögvest meghódította a közönséget, Farkas a mezőn című műsoruk különösen emlékezetes. A műfaj ismerői jól tudják, hogy a L'art pour l'art a tagok saját szerzeményeit adta elő, míg a két évre rá alakult Holló Színház angol abszurd darabokat mutatott be - természetesen Galla Miklós saját fordításában, és sokak szerint a magyar változat gyakran jobb mint az eredeti. Erről a tévénézők milliói is meggyőződhettek, hiszen a két csapat korábban rendszeresen feltűnt a képernyőn is, a L'art pour l'art társulat Vastyúk is talál szeget című sorozata sokak kedvence lett, csakúgy mint a Besenyő család, amelyben ő Margitot alakította. A népszerű család azonban azóta sajnos szétszakadt, s az abszurd humor leghíresebb magyar képviselőjével azóta ritkábban találkozhatunk. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Galla Miklós
  Könnyű műhaj
  Kiadó: Jaffa
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 186
  ISBN: 0609001720032

 • Cikkszám
  179145
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés