Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kököjszi és Bobojsza - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR

-25%
ÚJ
Kököjszi és Bobojsza - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • Kököjszi és Bobojsza - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • Kököjszi és Bobojsza - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2019.02.24   A készlet erejéig!

A reális és a mesevilág motivumait megkapó humorral ötvöző ifjúsági művek kiemelkedő darabja Török Sándor 1939-ben megjelent meseregénye. Két főszereplője a törpe világ két illusztris figurája. Alakjuk egy másik művében is felbukkan (Hahó, Öcsi) de elsőként a jelen kötetben tűntek föl. A vékony hangú Kököjszi és a vastag hangú Bobojsza selyemvitorlás, zászlós, lámpásos kis hajójukon, a Szent Kristófon jelennek meg esténként a történetbeli kisfiúnál, s viszik magukkal csodás kalandok felé. Mert a törpék afféle tündéri keresztapaságot vállaltak a történetbeli kisfiú felett. Már megszületése előtt tevékenykedtek, de akkor még kizárólag a szülőkre terjedt ki gondoskodásuk. A kisgyerek megérkezését követően minden percét figyelemmel kísérték, s ahogy nyiladozik Andris értelme, úgy gazdagodnak az élmények is, amelyekben a törpék jóvoltából részesül. A csodálatos hajó elröpíti utasait az Időkirály birodalmába, eljuttatja az Álomboltba az Emlékezés szigetére. A törpék kisgyermekek mellett teljesített szolgálata az évek múlásával lejár; Andrisnak meg kell állnia már a saját lábán, de hála a törpéknek, minden jel arra mutat, hogy ez sikerülni fog. A két felejthetetlen törpe és kisember barátjuk örökszép története minden gyermekolvasójának felejthetetlen élményt nyújt.

2019. február 25-én 115 éve született a Brassó megyei Homoróddarócon TÖRÖK SÁNDOR író. Élete legnagyobb részében lapszerkesztőként dolgozott, íróként pedig bár regényeket és színdarabokat is írt, a legnagyobb sikert ifjúsági könyveivel aratta. Voltaképpen azzal is tűnt fel a hazai irodalmi életben, jelesül a Csilicsala csodái című könyvével, amelyből az ötvenes években óriási sikerű rádiójáték-sorozat készült, a csodálatos színész, Ráday Imre főszereplésével. De máig népszerű a Kököjszi és Bobojsza című meseregénye is, amelyet szintén sokszor feldolgoztak, bábszínházi változatai szinte folyamatosan műsoron vannak valamelyik színházban. Mint ahogy ma is mindenki ismeri minden idők egyik legnézettebb hazai gyerekfilmjét is, a szintén az ő regényeiből forgatott Hahó, Öcsi!-t, illetve folytatását, a Hahó, a tengert. Zsidó származású volt, ezért a vészkorszakban bújkálnia kellett, szomorú élményeit Egy kis kertet szerettem volna című emlékirataiban írta meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Török Sándor
  Kököjszi és Bobojsza
  Kiadó: Ciceró
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 168
  ISBN: 9789635397112

 • Cikkszám
  835348
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés