Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kokó és Szokrátesz - 115 éve született KEMÉNY JÁNOS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kokó és Szokrátesz - 115 éve született KEMÉNY JÁNOS
 • Kokó és Szokrátesz - 115 éve született KEMÉNY JÁNOS
990 Ft

Kemény János alig húszéves korában házasodott meg: felesége angol származású volt, apósa neves régész, Görögországban élt, ahová azután Kemény János családja is ellátogatott. Kokó és Szokratész című 1940-ben közreadott elbeszéléskötete a görögországi utazások emlékét őrizte meg.

„Elragad epikájában a déltengeri természettel versengő báj és gyöngédség, a komikumnak és fájdalomnak egy-egy jellemben való elkeveredése és a filozófiának az élethez minduntalan alászálló humora. A finom érzelmesség és férfias tárgyilagosság művészi váltakozása, mely vonzó és mind nagyobbra hivatott elbeszélőt jelez a magyar novellaírásban” – írja Molter Károly a kötet megjelenésekor.

2018. szeptember 5-én 115 éve született KEMÉNY JÁNOS író. Kemény János erdélyi fejedelem családjának kései sarja volt, Erdélyben nevelkedett, és ott is alkotott. Szépíróként is jelentős - Tamási Áron igen nagyra becsülte -, fontosabb volt azonban irodalomszervezői tevékenysége. Az ő kezdeményezésére szerveződött a saját marosvécsi kastélyában az erdélyi magyar írók és költők szabad íróközössége, a Helikoni közösség, amelynek folyóirata, az Erdélyi Helikon a magyar irodalom egyik legjelentősebb folyóirata volt. De a magyar kultúra ezer más területén is buzgólkodott, ő volt az egyik szervezője a marosvásárhelyi Székely Színháznak, de volt a Kolozsvári Nemzeti Színház főigazgatója is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kemény János
  Kokó és Szokrátesz
  Kiadó: Erdélyi Szépmíves Céh
  Kiadás éve: é.n.
  Kiadás helye: Kolozsvár
  Oldalszám: 196

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  502125
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés