Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés - 65 éve született KOCSIS ZOLTÁN

-25%
ÚJ
Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés - 65 éve született KOCSIS ZOLTÁN
 • Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés - 65 éve született KOCSIS ZOLTÁN
 • Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés - 65 éve született KOCSIS ZOLTÁN
 • Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés - 65 éve született KOCSIS ZOLTÁN
 • Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés - 65 éve született KOCSIS ZOLTÁN
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.05.29   A készlet erejéig!

KOCSIS 65 így terveztük az öt éve megjelent közös könyvünk folytatását, a májusi születésnapjára időzítve. Sajnos az élet más forgatókönyvet kényszerített ránk. Egyetlen vigaszunk hogy ezt néhány oldal kivé-telével Kocsis Zoltán még látta, jóváhagyta.
Utolsó beszélgetés gyűjtőcím: a vele és róla készült hosszabb felvételeken ezúttal kollégáit, muzsikusbarátait is megszólaltattuk. Nemegyszer szóba került az elmúlás gondolata is. Ezzel, mint oly sok mindennel, megbékélten, bölcsen nézett szembe, hiszen tudta, hogy Műve tovább él. A folytatás...? Neki már más dimenzióban, nekünk itt a Földön... (Juhász Előd)

2017. május 30-án 65 éve született Budapesten KOCSIS ZOLTÁN zongoraművész, zeneszerző. Csodagyerek volt, háromévesen kezdett zongorázni, és ötéves ismerték fel, hogy abszolút hallása van. Akkoriban még más hangszerekkel is kacérkodott, szeretett volna csellózni, de vonzotta a klarinét is. Ám végül a zongoránál maradt, és bámulatos karriert futott be. Tizennyolcévesen megnyerte a Magyar Rádió Beethoven-versenyét, s rögvest felfigyeltek rá külföldön is, már fiatalon bejárta az egész világot, Párizsba például Szvjatoszlav Richter hívta négykezest játszani. Bámulatos tehetségének - no meg atyai jóbarátja, Pilinszky János költő közbenjárásának - köszönhetően az sem vetette vissza pályafutásának kibontakozását, hogy aláírta a nevezetes Charta '77-et, így folytathatta a világ meghódítását. Fellépett a londoni, a chicagói, a bécsi, a new yorki, a los angelesi és a san franciscói szimfonikusokkal, de szédületes sikerei csúcsán sem lett hűtlen hazájához, gyökereihez, a világ végéről is hazajött játszani a vigántpetendi templom előtt összegyűlt százötven embernek. 1983-ban Fischer Ivánnal együtt ő alapította a Budapesti Fesztiválzenekart, majd elvállalta a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztját. A nyolcvanas évek közepétől különben karmesterként is fellépett, de hiszen a hangversenydobogón olyan nagyságoktól leshette el a vezénylés fortélyait, mint Christoph von Dohnányi vagy Claudio Abbado. A kétszeres Kossuth-díjas művész pár hónapja, tavaly novemberben hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Juhász Előd
  Kocsis Zoltán - Utolsó beszélgetés
  Kiadó: Nap Kiadó
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 272
  ISBN: 9789633321126

 • Cikkszám
  289517
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés