Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kissé elmosódva - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA

-25%
ÚJ
Kissé elmosódva - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA
 • Kissé elmosódva - 65 éve hunyt el ROBERT CAPA
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft
Kezdete: 2019.05.23   A készlet erejéig!

„A valóságot megírni mindig nagyon nehéz, így hát az igazság kedvéért megengedtem magamnak, hogy néha egy kicsit túllépjek rajta vagy egy kicsit eloldalazzak mellette. Ennek a könyvnek minden eseménye és szereplője a képzelet szülötte, de van valami köze az igazsághoz is.”

Ezekkel a szavakkal ajánlotta könyvét az olvasók figyelmébe 1947-ben a legendás fotóriporter, Robert Capa. Az eredetileg filmforgatókönyvnek készült írás valójában egy szerelmi történet, melyet át- meg átszőnek Capa második világháborús haditudósítói munkájának eseményei – pergő cselekményével, szellemes és humoros párbeszédeivel valóban filmvászonra kívánkozik. De sokat elárul az eleinte írónak készülő, világvándor fotósról is, akiről már életében tudták ismerői: bármily hihetetlen kalandokba keveredjék, bármennyire közel kerüljön is a halálhoz, számára a valóság még mindig nem elég érdekes. Vérbeli mesemondó volt, szellemes társalgó, csak úgy ontotta a remek sztorikat. Imádták őt a nők, hírességek vették körül, mint például nagy szerelme, Ingrid Bergman, vagy a barátai Steinbeck, Hemingway, John Huston, Billy Wilder és Picasso.

A Kissé elmosódva című, stílusában itt-ott Rejtő Jenő-i ízeket felvonultató háborús memoárt a szerző több mint száz, fekete-fehér fotója illusztrálja.

2019. május 25-én 65 éve hunyt el ROBERT CAPA magyar származású amerikai fotóriporter. Eredetileg Friedmann Endrének hívták, és a fotótörténet legjelentősebb haditudósítója volt. Háborúellenes felfogást tükröző harctéri felvételeivel vált ismertté; világhírnevét a spanyol polgárháborúban készült A milicista halála című fényképével szerezte. (Manapság egyes rosszindulatú megjegyzések szerint a kép valójában nem is bravúros pillanatfelvétel, hanem megrendezett jelenet.) Capa később tudósított a japán-kínai háborúról, a II. világháborúról, majd az indokínai harcokról. Indokínában érte a tragikus halál is, aknára lépett. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Robert Capa
  Kissé elmosódva
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 244
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789633554760

 • Cikkszám
  569993
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés