Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kiskunhalom - 135 éve született NAGY LAJOS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kiskunhalom - 135 éve született NAGY LAJOS
 • Kiskunhalom - 135 éve született NAGY LAJOS
570 Ft

Ez a könyv a két háború közti magyar írószociográfiai irodalom úttörő, klasszikus remeke, írója szülőfalujáról, Apostagról. Egyetlen nap leltára, hajnaltól hajnalig tartó huszonnégy óra eseménymozaikjainak egymáshoz illesztése, 1932. augusztus tizenhetedikén, szerdán. „Kemény, öröm és szépség nélküli élet bontakozik ki ebben a falu-monográfiában. – írta a Kiskunhalomról 1934-ben Bálint György. – Ridegség, gőg és kapzsiság egyrészről, fásultság, kétségbeesés, kényszerű, eltompult megalázkodás másrészről: ez Kiskunhalom életének lelki tartalma.” József Attila pedig baráti levélben így jellemezte a könyvet: „Bennem szinte szorongást keltett a Kiskunhalom végzetszerűsége. Mert nem az a végzetszerű, hogy a hős a végén elbukik, hanem hogy a hős egy pakli dohányt vesz a trafikban, hogy tehát soha senki nem lehet hős.”

2018. február 5-én 135 éve született a Bács-Kiskun megyei Apostagon NAGY LAJOS író. A "valóságirodalom" kiemelkedő alkotója volt, legismertebb műve a Kiskunhalom, amellyel ő lett a magyar szociográfia egyik úttörője. Olvasottak önéletrajzi regényei; A lázadó ember és A menekülő ember.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Nagy Lajos
  Kiskunhalom
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 162
  ISBN: 9631112683

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  227379
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés