Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kis Dorrit - 205 éve született CHARLES DICKENS

-25%
ÚJ
Kis Dorrit - 205 éve született CHARLES DICKENS
 • Kis Dorrit - 205 éve született CHARLES DICKENS
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2017.02.06   A készlet erejéig!

Az adósok börtönének komor árnyéka ad különös, tragikomikus hátteret annak a hatalmas szatírának, amelyet Dickens e regényében kora társadalmáról fest. A fizetésképtelenek gyülevész hada kicsinyben a kinti társadalom pontos mását adja: nevetséges rangkülönbségeivel, koldus konvencióival. Odakünn mindez nagyobb méretekben folyik, de a lényeg itt is az embereknek „anyagi fedezet” szerinti felbecsülése, természetesen a megfelelő keresztényi, civilizált formák között. Kis Dorrit áldozatos, gyengéd alakja, valamint a tevékeny jóságot képviselő Clennam szinte nem is illenek a regény nagyon is világos, vérbő figurái közé, hiszen – amint azt Dickens kitűnő szatírája megmutatja – az igaz emberségnek feltétlenül alul kell maradnia a Huzavona Hivatal „kullancsaitól”, a kapitalista hatalom uraitól irányított világban.

2017. február 7-én 205 éve született CHARLES DICKENS angol író. Ö maga volt Twist Olivér, későbbi regényhőse, a nyomorúságos körülmények között felnőtt kisfiú. Dickens apja ugyanis az adósok börtönében raboskodott, a kis Charlie még a cipészmesterséget sem tanulhatta ki, így amikor nagy nehezen cipőpaszta-ügynök lett, talán az éhhaláltól mentette meg szegény édesanyját. Azután - mint egy olcsó regényben - meghalt egy ismeretlen rokon, aki után nagy vagyont örököltek, így egycsapásra gazdagok lettek. Az apa kiszabadult, Charlie pedig végre iskolába járhatott. A rendezett körülmények között hamar kibontakozott tehetsége, 24 évesen már világhírű író volt. 26 éves korában megírta a Twist Olivér című halhatatlan regényét, s ekkortól fogva több mint három évtizeden át ő volt Anglia írófejedelme. Már életében klasszikusként ünnepelték, felolvasókörutakon kápráztatta el Amerikát. Minden udvari bálon ott volt, személyesen fogadta és gratulált neki, az egykori cipészlegénynek Viktória királynő, s mikor meghalt, 100 ezer fontot hagyott utódaira. Kedves, kellemes ember volt, talán csak azt vetették szemére, hogy amíg regényeiben a szigorú viktoriánus erkölcsöket propagálta, a család és a házasság szentségét hirdette, ő 46 éves korában elvált hűséges feleségétől, és elvett egy 18 éves meseszép leánykát. De még ezt is megbocsátották neki, és a Westminster-apátságba temették, az angol halhatatlanok közé. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Charles Dickens
  Kis Dorrit
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 852
  ISBN: 9789632670744

 • Cikkszám
  130774
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés