Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Kierkegaard

-27%
ÚJ
Kierkegaard
 • Kierkegaard
2 490 Ft
Akció: 1 820 Ft
Kezdete: 2023.05.04   A készlet erejéig!

Søren Kierkegaard (1813–1855) a filozófia egy új, nagyon személyes útját nyitotta meg, amely minden gondolkodási aktus alapjául a létező szubjektumot, a valós és történelmi emberi lényt állította. Ezzel a tudás és az igazság új felfogását építette fel, amely lényegesen különbözött a hagyományos idealizmus és racionalizmus absztrakt és örökkévaló igazságfogalmától. A konkrét, partikuláris létező, ennek szubjektív töltete és spirituális törekvései álltak Kierkegaard érdeklődésének középpontjában.

Amikor a II. világháború után az ébredő egzisztencializmus filozófusai a semmiből (a hagyományokkal szakítva) próbálnak meg létrehozni új erkölcsfilozófiát és ezzel egy kultúrát, ők már nem a rideg absztrakciók pontosítására törekszenek, nem akarják a korábbi személytelen alakzatokat fejleszteni. Kierkegaard orientálja az új áramlatot: az egyszeri emberi lény felől értelmezik világot.

A dán gondolkodó életművében pszichológiai és filozófiai tudás, valamint az irodalmi zseni egyetlen vallási feladat szolgálatába áll: a szubjektív embert teszi meg a kereszténység lényegévé. (Manuel Cruz, filozófus)

 • Joan Solé
  Kierkegaard
  Kiadó: EMSE / Líra
  Kiadó székhelye: Barcelona, Budapest
  Kiadás éve: 2022
  Oldalszám: 144
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 3381000426388

 • Szerző
  Joan Solé
  Cím
  Kierkegaard
  ISBN
  3381000426388
  Cikkszám
  225293
  Státusz
  ÚJ    
 • 2023. május 5-én 210 éve született SÖREN KIERKEGAARD dán filozófus

  Az egzisztencializmus előfutára volt, s filozófiai gondolkodását pesszimizmus és mély vallásosság hatotta át. îrásaiban azt hirdette, hogy az élet értelmetlen, mert tele van félelemmel, s a lét kérdései csak vallásos megközelítésből vizsgálhatók és oldhatók meg. Fő műve a Vagy-vagy, valamint a Félelem és rettegés.

Webáruház készítés