Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka - 70 éves SALMAN RUSHDIE

-25%
ÚJ
Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka - 70 éves SALMAN RUSHDIE
 • Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka - 70 éves SALMAN RUSHDIE
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.06.08   A készlet erejéig!

Salman Rushdie legújabb regényében káosz uralkodik a földön. A nagy vihar után emberek emelkednek a levegőbe, mintha megszűnne a tömegvonzás, hasadékok nyílnak az emberek meg a dzsinnek világa közt, és dzsinnek áramlanak át rajtuk, mert uralmuk alá akarják hajtani a földet.

Mr. Geronimónak, a két lábbal a földön álló kertésznek látogatója érkezik: Dunjá, a dzsinn hercegnő, aki régi szerelmét, a nyolcszáz évvel ezelőtt élt filozófust, ibn Rusdot látja a férfiban, s ezért a világok háborújában az emberek oldalára áll.

2017. június 19-én 70 éves SALMAN RUSHDIE brit író. Lassan három évtizede lesz, hogy születésnapját nem tisztelői körében nagy felhajtással, a média érdeklődésének közepette ünnepli, hanem rejtőzködve, titokban, szűk családi körben. Ennek oka, hogy Sátáni versek című könyvét az iszlám hívők úgy értelmezték, hogy az sérti vallásos érzelmeiket, és valóságos hajtóvadászatot indítottak ellene. Az még hagyján, hogy a könyvet minden iszlám országban azonnal betiltották és sok helyen nyilvánosan elégették, de az iráni iszlám forradalom vezetője, Khomeini ajatollah magát az írót is "halálra ítélte", azaz felszólította a muszlimokat, hogy öljék meg. Ez 1989-ben történt, azóta az indiai származású, Bombayben felnőtt brit írónak nincs egy nyugodt perce. Jól tette, hogy nem vette félvállról a fenyegetést, mert például a könyv japán fordítóját leszúrták Tokióban, a norvég fordítóra saját háza előtt lőttek rá, az olasz fordítót Milánóban szúrták meg, a török fordítóra pedig rágyújtották a szállodát, ahol megszállt, a tűzben 37 ember lelte halálát. A nagytekintélyű ajatollah ugyan még a fatva kihirdetésének évében meghalt, de felhívása érvényben maradt, s voltaképpen máig él. Bár az iráni kormány 1998-ban visszavonta a vérdíjat, de egy vallásos alapítvány rögtön a helyébe lépett, és 2,8 millió dollár jutalmat ígér annak, aki végez az íróval. Szegénynek nem sok öröme van az életben - bár a szép nőket szereti, mindig csodaszép feleségei voltak -, sokat olvas, és nagyon kedveli a jó zenét, nagy rajongója Bob Dylannek és Paul Simonnak. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Salman Rushdie
  Két év, nyolc hónap, huszonnyolc éjszaka
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 300
  ISBN: 9789632275932

 • Cikkszám
  839920
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés