Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Két és fél év Irakban (1970-1972)

-20%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Két és fél év Irakban (1970-1972)
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2019.05.23   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

A szerző az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (a FAO-nak) állatorvos szakértőjeként két és fél éven át (1970-1972) Irakban élt és dolgozott. A könyv szerzőnek ebben az időben a közel-keleti régióban szerzett élményeit és tapasztalatait tárja olvasmányos formában a nem csak és nem is elsősorban szakmai alapon érdeklődő olvasó elé.

Az olvasó megismerheti a négytagú család (férj, feleség, egy másfél éves és egy hat és fél éves fiúgyermek) idegen kultúrájú környezetbe való beilleszkedésének és otthon teremtésének történetét. Megismerheti a tekintélyes nemzetközi szervezet működési mechanizmusát, a helyi kormányzati szervekkel való együttműködés eredményeit és buktatóit, az iraki kollégákkal való együtt-munkálkodás keserédes tapasztalatait. Színes életképek sorozatának a felidézése segíti az olvasót egy ősi kultúrájú és muszlim hitű ország lakói életének a megismerésében. Szerző megosztja az olvasóval az iraki szolgálata alatt az iraki Kurdisztánban és a régió más országaiban (Libanon, Kuvait, Irán, Törökország) tett látogatásai során szerzett tapasztalatait is.

Ismeretes, hogy szerzőnek a térségből való távozása után a közel-keleti régió súlyos etnikai, vallási és nemzetközi konfliktusok színterévé változott. Szerző arra is vállalkozott, hogy a lényegre törő tájékoztatást adjon ezekről a sokakat érdeklő, ám nehezen áttekinthető bonyodalmakról, mint pl. a kurd kisebbség helyzete a térségben, változások Iránban a sah bukása után, a háború Irak és Irán között, a Szaddám korszak megpróbáltatásai Irakban, Kuvait lerohanása, az „Öbölháború”, az amerikai-angol offenzíva Irak ellen, a Szaddám Huszein bukását követő időszak Irakban.

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebook-on is - Arabok és könyvek

 

 • Kassai Tibor
  Két és fél év Irakban (1970-1972)
  Egy kutató állatorvos visszaemlékezései
  Kiadó: Kaufmann Invest
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 157
  ISBN: 9789630892155

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  760544
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés