Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Keresztesvitézek - 105 éve született STEFAN HEYM

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Keresztesvitézek - 105 éve született STEFAN HEYM
 • Keresztesvitézek - 105 éve született STEFAN HEYM
 • Keresztesvitézek - 105 éve született STEFAN HEYM
540 Ft

Ennek a regénynek a témája a fiatal olvasók számára már történelem: a második világháború egyik fontos szakaszát, a második front harcait fogja át, a normandiai hadműveletektől az Elba-parti találkozásig. S ha nem tudnánk, hogy Stefan Heym, a fasizmus elől emigrációba menekült kitűnő német író az amerikai hadsereg katonájaként személyesen vett részt ezekben a harcokban, az ábrázolás hitelessége, a regény eseményeinek, figuráinak érzékletes és pontos bemutatása akkor is erről árulkodnék. S Heyn nem csupán az amerikai katonák életéről, mindennapjairól számol be, nem csupán eleven, jellegzetes embertípusokat sorakoztat fel: megmutatja azt is, ami a jelenségek mögött van, látja és láttatja a politikai, társadalmi, erkölcsi problémák teljes szövevényét, a fasizmus hatását emberekre és társadalmakra, nyomon követi azokat a tendenciákat, melyek már itt, az amerikai hadsereg szervezetében is jelen vannak, hogy később, a békekötés után a hidegháború Amerikájában bontakozzanak majd ki igazán.

2018. április 10-én 105 éve született STEFAN HEYM német író. Nem unatkozott hosszú élete során; volt mosogatófiú Chicagóban, nyelvtanár és pincér, a második világháborúban pedig az amerikai hadsereg tisztje. Élete azonban az egyesült Németországban forgott a legnagyobb veszélyben; baloldali meggyőződéséért ugyanis pár éve a nyílt utcán kishíján agyonverték - a demokrácia és az európaiság legnagyobb dicsőségére. Pedig életművéért igazán nem ezt érdemelte volna, hiszen világsikerű könyvek sorát írta, magyarul is sok olvasható közülük, például a Dávid király krónikája és a Keresztesvitézek. Legfőbb bűne persze az volt, hogy sokáig az egykori NDK-ban élt és alkotott, pedig a nyugati németek is hálásak lehetnének neki; ő alapította a müncheni Neue Zeitungot. A nagyszerű író 2001-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stefan Heym
  Keresztesvitézek I-II.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1964
  Oldalszám: 928

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  755143
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés