Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - 125 éve született DÉRY TIBOR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - 125 éve született DÉRY TIBOR
 • Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - 125 éve született DÉRY TIBOR
 • Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - 125 éve született DÉRY TIBOR
 • Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - 125 éve született DÉRY TIBOR
640 Ft

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról 1971-ben jelent meg először. Formája szerint riport egy amerikai beategyüttes hangversenyéről, valójában jóval több: a korokon átívelő emberi agresszivitás és gonoszság rajza, azoknak az indulatoknak a fájdalmasan ironikus ábrázolása, amelyekkel minden időben és társadalomban szembeszegül a szeretet, szerelem és jóság újra és újra föllobbanó örök kísérlete.

2019. október 18-án 125 éve született Budapesten DÉRY TIBOR író. Az iskolában kimondottan politikus íróként tanultunk róla - ő maga nyomatékosan kommunistának vallotta magát -, ezért sokan azt gondolhatják róla, hogy unalmas volt. Ami persze nem igaz, valójában bohém embernek mondhatnók, aki szenvedélyes kártyás volt, sokszor eljátszotta utolsó fillérjeit is. A szerencsejáték más formáit is kedvelte, Monte Carlóban például elrulettezte az összes pénzét, ráadásul haza sem jöhetett, mert éppen pénzbüntetésre változtatták korábban kirótt szabadságvesztését, de nem tudta kifizetni. Egy valamiben nem ismert lazaságot, a magyar nyelv tiszteletében. Erről tanúskodnak regényei, a Felelet, a Kedves bóper és a Szerelem, mely utóbbiból nagysikerű film is készült. Máig legnépszerűbb könyve a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, amely a magyar színház egyik legsikeresebb zenés műve. A tekintélyes író viszont a szerelemben bohém könnyedséggel csapongott, többször nősült, s nem átallotta elcsábítani írótársa, Karinthy Frigyes feleségét. Aki sokat szenvedett a féltékenységtől, no nem Déry felesége miatt - a kalandos lelkű író időközben kikezdett Kosztolányinéval is. Nemigen tűrt beleszólást az életébe, feleségével, Oravecz Paula írónővel idővel már alig szóltak egymáshoz, jellemző viszonyukra, hogy egyszer Paula megkérdezte Déryt, milyen alkalomból öltözködik ünneplőbe, mire az író unottan válaszolta neki: Megkaptam a Kossuth-díjat, megyek átvenni. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Déry Tibor
  Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról / A félfülű
  Heti Klasszikusok sorozat
  Kiadó: Magyar Hírlap-Maecenas
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 178
  ISBN: 963-8164-28-x

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  297661
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés