Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Képtelen természetrajz - 135 éve született NAGY LAJOS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Képtelen természetrajz - 135 éve született NAGY LAJOS
 • Képtelen természetrajz - 135 éve született NAGY LAJOS
 • Képtelen természetrajz - 135 éve született NAGY LAJOS
570 Ft

Kötetünk Nagy Lajos karcolatainak legjavát tartalmazza, Köztudomású, hogy a karcolat – a rövid, néhány oldalas novella mellet talán a legnagylajosibb műfaj, hiszen sajátos tehetsége éppen abban áll, hogy apróbb tényekben, az általános figyelmet sokszor elkerülő részletekben lásson rá jelentékeny és jellemző tartalmak megnyilatkozásformáira. A kötet első ciklusa látszólag szellemes állatportrék sorozata, de az író figyelmeztet rá, hogy nem a krokodilt vagy a potykát vette célba, hanem a társadalmi és emberi fonákságokat. Karcolataiból a Horthy-korszak szinte teljes képe bontakozik ki: Nagy Lajos kíméletlen iróniával tesz nevetségessé mindent, ami az akkori társadalomban természet- és emberellenes. Vérbeli szatírairó: nem indulatokkal, hanem tényekkel, nem felháborodással hanem az akkori társadalmi és emberi fonákságok nevetségessé tételével győzi meg.

2018. február 5-én 135 éve született a Bács-Kiskun megyei Apostagon NAGY LAJOS író. A "valóságirodalom" kiemelkedő alkotója volt, legismertebb műve a Kiskunhalom, amellyel ő lett a magyar szociográfia egyik úttörője. Olvasottak önéletrajzi regényei; A lázadó ember és A menekülő ember.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Nagy Lajos
  Képtelen természetrajz
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 208
  ISBN: 9631508587

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  104574
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés