Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Képek, káprázatok - 35 éve hunyt el SIMONE DE BEAUVOIR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Képek, káprázatok - 35 éve hunyt el SIMONE DE BEAUVOIR
 • Képek, káprázatok - 35 éve hunyt el SIMONE DE BEAUVOIR
 • Képek, káprázatok - 35 éve hunyt el SIMONE DE BEAUVOIR
 • Képek, káprázatok - 35 éve hunyt el SIMONE DE BEAUVOIR
570 Ft

Szép tájak és szép utcák, szép nyaralók és szép lakások, káprázatos ruhák és káprázatos dísznövények, vonzóan szép arcok s vonzóan szép testek, vonzó reklámképek és vonzó utazások – lázas, színes, káprázatok mögött? A szobák mélyén? A beszélgetések mélyén? A gondolatok mélyén? Az érzések mélyén? A való élet szép képi vagy csupán csalóka káprázatai? Erre ad választ a kitűnő írónő sok érzelmi és társadalmi problémát feszegető regényében. És a könyv lapjain kibomlik egy gondtalan, karrierre törekvő, élvhajhászó polgári réteg izgalmas és ellentmondásos, színes és felületes, unalmas és zaklatott élete a hatvanas évek Párizsában.

2021. április 14-én 35 éve hunyt el SIMONE DE BEAUVOIR francia írónő. Jó házból való úrilány volt, a gondtalan gyermek- és ifjúkor után azonban lázadozni kezdett a konszolidált polgári jólét ellen, amint később emlékezetett: "Elutasítottam azt a hierarchiát, azokat az értékeket, szertartásokat, amelyekkel az elit magát megkülönbözteti". Mivel másokat is meg akart győzni igazáról, elhatározta, hogy író lesz. Elindult a maga választotta úton, s tökéletesen meg is valósította elképzeléseit. Egy kritikus később meg is állapította: "Kevés példa van ily parancsoló elhivatottságra, ily korai választásra s a kamaszkori becsvágyak ily pontos megvalósítására". A nagy lázadások közepette azonban egyszercsak azt vette észre, hogy szeretteit elmarva magától, egyedül van a világban. S ekkor, mint megmentő érkezett meg az életébe Jean-Paul Sartre. A jeles filozófus azonnal beleszeretett, pedig - amint később bevallotta - "akkor nagyon csúnya kis kalapot hordott. Sartre-t azonban lenyűgözte Simone személyisége, főként azt csodálta benne, hogy "okossága akár egy férfié, érzékenysége viszont egy nőé". Simone pedig felhagyott az örökös lázadással, és a korábban elutasított boldog kiegyensúlyozottságban élt párja oldalán. îrói ambícióit azonban nem adta fel, s olyan kiváló könyvekkel ajándékozta meg olvasóit, mint A mandarinok, az Amerikai útinapló és az Egy jó házból való úrilány emlékei. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Simone de Beauvoir
  Képek, káprázatok
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 138

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  141203
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés