Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Képek, káprázatok

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Képek, káprázatok
790 Ft

Szép tájak és szép utcák, szép nyaralók és szép lakások, káprázatos ruhák és káprázatos dísznövények, vonzóan szép arcok s vonzóan szép testek, vonzó reklámképek és vonzó utazások – lázas, színes, káprázatok mögött? A szobák mélyén? A beszélgetések mélyén? A gondolatok mélyén? Az érzések mélyén? A való élet szép képi vagy csupán csalóka káprázatai? Erre ad választ a kitűnő írónő sok érzelmi és társadalmi problémát feszegető regényében. És a könyv lapjain kibomlik egy gondtalan, karrierre törekvő, élvhajhászó polgári réteg izgalmas és ellentmondásos, színes és felületes, unalmas és zaklatott élete a hatvanas évek Párizsában.

 • Simone de Beauvoir
  Képek, káprázatok
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 138
  Kötés: Puhatáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cím
  Képek, káprázatok
  ISBN
  Simone de Beauvoir
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  293723
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. január 9-én 115 éve született SIMONE DE BEAUVOIR francia írónő

  Jó házból való úrilány volt, a gondtalan gyermek- és ifjúkor után azonban lázadozni kezdett a konszolidált polgári jólét ellen, amint később emlékezett: "Elutasítottam azt a hierarchiát, azokat az értékeket, szertartásokat, amelyekkel az elit magát megkülönbözteti". Mivel másokat is meg akart győzni igazáról, elhatározta, hogy író lesz.

  Elindult a maga választotta úton, s tökéletesen meg is valósította elképzeléseit. Egy kritikus később meg is állapította: "Kevés példa van ily parancsoló elhivatottságra, ily korai választásra s a kamaszkori becsvágyak ily pontos megvalósítására". A nagy lázadások közepette azonban egyszercsak azt vette észre, hogy szeretteit elmarva magától, egyedül van a világban. S ekkor, mint megmentő érkezett meg az életébe Jean-Paul Sartre. A jeles filozófus azonnal beleszeretett, pedig - amint később bevallotta - "akkor nagyon csúnya kis kalapot hordott. Sartre-t azonban lenyűgözte Simone személyisége, főként azt csodálta benne, hogy "okossága akár egy férfié, érzékenysége viszont egy nőé".

  Simone pedig felhagyott az örökös lázadással, és a korábban elutasított boldog kiegyensúlyozottságban élt párja oldalán. Írói ambícióit azonban nem adta fel, s olyan kiváló könyvekkel ajándékozta meg olvasóit, mint A mandarinok, az Amerikai útinapló és az Egy jó házból való úrilány emlékei. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés