Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kenilworth - 250 éve született WALTER SCOTT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kenilworth - 250 éve született WALTER SCOTT
 • Kenilworth - 250 éve született WALTER SCOTT
 • Kenilworth - 250 éve született WALTER SCOTT
570 Ft

Walter Scott regényei kétféle – egyaránt kellemes és maradandó – élménnyel ajándékozzák meg az olvasót. Felvonulnak előtte eleven, tarka forgatagban egy történelmi kor jellegzetes színei; s a „hiteles” információk gazdag áradatában mindig megtalálhatja a várva várt Mesét is: egy romantikus szerelem történetét.

A Kenilworth-ben, Scott talán legizgalmasabb, legdrámaibb regényében összekapcsolódik a két motívum: a romantikus hősszerelmes a történelem nagy alakjainak egyike – Erzsébet királynő híres kegyence, a kiismerhetetlen és ellenállhatatlan Leicester gróf. A nagyszerű téma káprázatos bőségben idézi elénk az Erzsébet-kori Anglia változatos színtereit: a királyi udvart, fogadót és országutat; érdekes figuráit: a főurakat és mesterembereket, a katonákat, alkimistákat, bérgyilkosokat és komédiásokat; s az Erzsébet-kori jellem mozgatóerőit: a szerelmet és a féltékenységet, a hűséget és az árulást, a becsvágyat és a bosszút…

Romantikus regény: a stílus tökéletes mesterdarabja – s így örök érték, örök gyönyörűség forrása.

2021. augusztus 15-én 250 éve született WALTER SCOTT skót író. Ízig-vérig hazafi volt, mindenért rajongott, ami skót, a történelemért, az irodalomért, a múlt tárgyi emlékeiért és a skót whiskyért. Fiatalon bebarangolta szülőhazáját, s ekkor gyúlt örök szerelemre a skót balladák iránt. Vagyonos ember lévén, elhatározta, úgy fog élni mint egy régi skót főnemes. Abbotsfordban vett egy ősi kastélyt, ahol középkori szokásokat vezetett be, a környéken kissé hóbortosnak is tartották. De azért nem élt teljesen a múltban, részt vett az üzleti életben, sajnos nem mindig sikerrel, így a csőd szélére jutott. Ekkor, negyvenévesen kezdett írni, s mivel a skót múlt minden részletét kiválóan ismerte, az ősi legendák feldolgozásával kezdte. Műveivel azonnal óriási sikert aratott, s mivel rengeteg adóssága volt, elképesztő iramban alkotott. A szédítő tempó sokszor műveinek rovására is ment, de egy-két halhatatlan remekmű így is kikerült a keze alól, mint például A lammermoori nász és az Ivanhoe. Szerencsére hitelezőit élete hátralévő két évtizedében nem tudta maradéktalanul kielégíteni, így az ifjúság bőven el volt látva Robin Hood és Oroszlánszívű Richárd kalandjaival. A kis Jókai is rajtuk nevelkedett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Walter Scott
  Kenilworth
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 494

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  381192
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés