Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kempelen, a varázsló - 115 éve született SZALATNAI REZSŐ

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kempelen, a varázsló - 115 éve született SZALATNAI REZSŐ
 • Kempelen, a varázsló - 115 éve született SZALATNAI REZSŐ
 • Kempelen, a varázsló - 115 éve született SZALATNAI REZSŐ
570 Ft

Szalatnai Rezső regénye a XVIII. század Magyarországába vezeti olvasóját. A felvilágosodás kora ez, a magyar nép számára a nemzeti öntudatosodás kezdete. Szalatnai nagyszerűen érzékelteti az akkori idők hangulatát, híven ábrázolja a felvilágosodás emberének érzelmeit, vágyait. Bemutatja a korabeli Pozsony és Bécs életét, végigvezet az alföldi pusztákon, egészen a temesvári haramiavilágba. Mert Kempelen Farkas, a nagy varázsló ott is rendet teremt. Nem fogja a golyó, mint ahogy nem éri el a bécsi titkosrendőrség keze sem, amikor a Martinovics-ügyben nyomoz utána. Öregségére elveszti az udvar kegyét, de gáncs ekkor sem érheti. Mindvégig megmarad kemény, egyenes embernek, a népe ügyéért bátran síkraszálló tudósnak. Szalatnai Rezső életrajzi regénye maradandó élmény idősebb és fiatalabb olvasók számára egyaránt.

2019. október 23-án 115 éve született Nagyszalontán SZALATNAI REZSŐ író, műfordító és irodalomtörténész. A két háború között jelentős szerepet játszott a szlovákiai magyar értelmiség mozgalmaiban, és sokat tett a szlovák-magyar irodalmi kapcsolatok ápolásáért. Megírta magyarul a cseh és a szlovák irodalom történetét, s kiadott szlovákul egy magyar lírai antológiát. Műfordítóként is úttörő munkát végzett a cseh, illetve a szlovák irodalom hazai megismertetésében.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szalatnai Rezső
  Kempelen, a varázsló
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1969
  Oldalszám: 352
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  552854
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés