Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kemény János - A marosvécsi mecénás - 115 éve született KEMÉNY JÁNOS

-25%
ÚJ
Kemény János - A marosvécsi mecénás - 115 éve született KEMÉNY JÁNOS
 • Kemény János - A marosvécsi mecénás - 115 éve született KEMÉNY JÁNOS
8 300 Ft
Akció: 6 225 Ft
Kezdete: 2018.09.04   A készlet erejéig!

A mecénás báró Kemény János emlékének adózunk új kiadványunkkal,miközben bemutatjuk a marosvécsi kemény-várkastélyt, valamint az Erdélyi Helikon történetét. Nagy adósság törlesztésének teszünk eleget, mivel Kemény Jánosról írott és nevével fémjelzett könyv mind ez idáig Magyarországon még nem látott napvilágot. Kemény János életét, érdemeit és irodalmi értékeit feltétlenül meg kell ismernie a hazai irodalomszakértő közönségnek, kedves alakja, irodalom és színházpártoló tevékenysége egyedülálló a magyar irodalomtörténetben. Ismeretterjesztő irodalmi fotóalbumunk a színház- és irodalompártoló életét és munkásságát mutatja be, kiemelve az erdélyi tájakhoz, emberekhez, Erdély irodalmához és történelméhez fűződő kapcsolatait, érzelmeit. Mindemellett kiemeljk elbeszélő művészetét, szelíd és bölcs humorát, moralizáló, ízes stílusát. Szándékunk alaposan megismertetni a marosvécsi kemény-kastély történetét, valamint Kemény János szerepét az Erdélyi Helikon létrejöttében. A fotóalbum beilleszkedik a kiemelkedő erdélyi egyéniségeket bemutató könyveink sorába. Bár keméyn János Pittsburghben született, mégis erdélyi származású, ezer szállal kötődött a tájhoz, mely érzelmeiről mind levelei mind alkotásai bőven tanúskodnak.

2018. szeptember 5-én 115 éve született KEMÉNY JÁNOS író. Kemény János erdélyi fejedelem családjának kései sarja volt, Erdélyben nevelkedett, és ott is alkotott. Szépíróként is jelentős - Tamási Áron igen nagyra becsülte -, fontosabb volt azonban irodalomszervezői tevékenysége. Az ő kezdeményezésére szerveződött a saját marosvécsi kastélyában az erdélyi magyar írók és költők szabad íróközössége, a Helikoni közösség, amelynek folyóirata, az Erdélyi Helikon a magyar irodalom egyik legjelentősebb folyóirata volt. De a magyar kultúra ezer más területén is buzgólkodott, ő volt az egyik szervezője a marosvásárhelyi Székely Színháznak, de volt a Kolozsvári Nemzeti Színház főigazgatója is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lőwey Lilla, Váradi Péter Pál
  Kemény János - A marosvécsi mecénás
  Az Erdélyi Helikon alapítója
  Kiadó: PéterPál Kiadó
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 288
  ISBN: 9786158043540

 • Cikkszám
  825593
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés