Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kedvesem, Isten veled! - 130 éve született RAYMOND CHANDLER

-25%
ÚJ
Kedvesem, Isten veled! - 130 éve született RAYMOND CHANDLER
 • Kedvesem, Isten veled! - 130 éve született RAYMOND CHANDLER
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2018.07.19   A készlet erejéig!

Kicsi Velma, a bártündér nem tudott várni. Eltűnt szem elől, és régi kedvese, Bivaly Malloy, az érzelmes bankrabló hiába keresi nyolc év után, csak értetlenkedő négerek, alkoholista öregasszonyok akadnak útjába. És persze Philip Marlowe, a magándetektív, aki véletlenül szemtanúja lesz az ingerlékeny fegyenc egyik gyilkosságának, és ezzel máris az egyre szövevényesebbé váló események középpontjába kerül. Sűrűsödnek a hajmeresztő kalandok, hullák keresztezik az útját, de a szomorú vagány, a magánhekus is szövi a szálakat, és a váratlan fordulatok tetőpontján megrendez egy drámai találkozást, amelynek végére revolvergolyók tesznek pontot. Maffiavezérek, csábos szépasszonyok, selyemfiúk, reményvesztett alkoholisták világa ez, Chandler kedvenc terepe: a halál, a lelki üresség, a cifra nyomorúság közege, ahol az író valamennyi regénye játszódik. És ahol Marlowe, a bús-cinikus magándetektív a sikeres nyomozások után úgy érzi: nem jó titkok tudójának lenni, mert itt tragédiák színhelyére nyílik minden ajtó.

2018. július 23-án 130 éve született RAYMOND CHANDLER amerikai író. Előbb katona volt, majd vezető beosztásban dolgozott egy olajcégnél, mígnem kitört a nagy gazdasági válság, s ő ott maradt munka nélkül. Ekkor kezdett írással foglalkozni, ám, hogy ne csak irodalmi elismerés, de anyagi siker is övezze pályafutását, detektívregényekkel próbálkozott. Némiképp változtatott is a műfaj addigi szabályain, az ő történetei jóval mozgalmasabbak voltak mint a korábbiak, stílusából alakult ki az ún. "kemény iskola". Leghíresebb műve az Asszony a tóban és A hosszú búcsúzás, regényeinek állandó főszereplője pedig Philip Marlowe. Magyarul is olvasható könyveiből számos filmet forgattak, amelyek közül szintén több jutott el hozzánk is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Raymond Chandler
  Kedvesem, Isten veled!
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 382
  ISBN: 9789630789011

 • Cikkszám
  581499
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés