Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Katonai szakképzettsége: színész - 75 éves SZILÁGYI TIBOR

-25%
ÚJ
Katonai szakképzettsége: színész - 75 éves SZILÁGYI TIBOR
 • Katonai szakképzettsége: színész - 75 éves SZILÁGYI TIBOR
 • Katonai szakképzettsége: színész - 75 éves SZILÁGYI TIBOR
 • Katonai szakképzettsége: színész - 75 éves SZILÁGYI TIBOR
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2017.08.27   A készlet erejéig!

Nagyon óvatos autóvezető. Megfontolt, átgondolt, vigyázó. Miért írom ezt Szilágyi Tibor új könyvének bevezetőjében? Mert Tibor magánemberként és színészként is vad és szélsőséges. Hirtelen cselekvő. Szembemegy néha a józan ésszel. Mint a könyvből kiderül, élete tele váratlan fordulatokkal, kiszámíthatatlan helyzetekkel. Mert mindenben szeretne a legjobb lenni, és tényleg a legjobb is. A színészek azt mondják, akkor lesz jó egy előadás, ha a szereplők egymás szemébe nézve látják az író által megírt sorsukat. Most Önök néznek Szilágyi Tibor szemébe, és látják életútját. Találkoznak példaképeivel, barátaival, rendezőivel, színésztársaival. Könnyes és mulatságos helyzetekkel. Sírunk vele és nevetünk is. Vele örülünk a megélt pillanatainak. Felhangzanak a Tangó utolsó ütemei, Ruttkai, Gobbi, Páger, Darvas feltűnik a homályból. Már akkor utat kér magának Eszenyi és Gálffi. Elkalandozunk Somogyvári Rudi baráti tanácsai között. Halljuk a Makrancos Kata Petruccióját. Györgyi Annával együtt bújunk Szilágyi ernyője alá. Itt ugat Kántor, és gyűlöljük a Hideg napok Pozdor zászlósát. Siratjuk vele a Fizikusok rendezőjét, Dömölky Jánost. És nevetünk, mi került a régi katonakönyvébe. Váltunk vele színházakat, kollégákat, társakat. Rendezünk és szerepet tanulunk. Sikeresek vagyunk és kétségek gyötörnek.

Szilágyi Tibor életének számtalan történetéből az olvasó állíthatja össze az egészet: az embert, a színészt, a barátot. Keleti Éva fotóművész.

2017. augusztus 28-án 75 éves SZILÁGYI TIBOR színész. Egyike legsokoldalúbb színészeinknek, játszott klasszikus drámákban és vígjátékokban, volt A makrancos hölgy Petruchiója és a Don Carlos II. Fülöpje, Stanley A vágy villamosában és Hyppolit, a lakáj. Megszámlálhatatlan tévéfilmet forgatott, régebben - amikor még létezett - rendszeres közreműködője volt a tévé kabaréműsorainak, de mozifilmekben is gyakran szerepel, híres filmje a Nincs idő és a Hideg napok, valamint az újabban készültek közül az immár folytatást is megért Üvegtigris. Emellett rendez is. Komoly ember, ám ez csak részben igaz, mert miközben tényleg az, a nagy színészek örök játékosságát is megőrizte. Művészi kérdésekről éppúgy szívesen beszél, mint a vele egy háztartásban élő plüssmackókról. Azt is tőle magától tudjuk, hogy feleségével egymásnak teremtette őket az Isten, ugyanis egy asztrológussal megcsináltatták a horoszkópjukat, amikről kiderült, hogy tükörhoroszkópok, vagyis egymásra fektetve tökéletesen fedik egymást. Sokoldalúságára bizonyíték az is, hogy targoncavezetői vizsgája is van. A 22-es csapdája című színdarabban ugyanis targoncával helyettesítették a katonai dzsipet, ám csak úgy volt szabad vezetnie, ha előtte jogosítványt szerez rá. De egyébként is vállalkozó szellem, fiatalon egy sor sportágat kipróbált, kajakozott, kerékpározott és úszott, de egyik se ment neki igazán, különösen az úszás nem, mert kicsi a monotónia-tűrése. Aztán rátalált a vitorlázásra, amely igencsak változatos, úgyhogy ez a szerelem is máig tart. Több könyvet is írt, a Katonai szakképzettsége: színész jelenleg is kapható. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szilágyi Tibor
  Katonai szakképzettsége: színész
  Kiadó: I.A.T.
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 240
  ISBN: 9786155068218

 • Cikkszám
  872269
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés