Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kant élete és műve - 215 éve hunyt el IMMANUEL KANT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kant élete és műve - 215 éve hunyt el IMMANUEL KANT
 • Kant élete és műve - 215 éve hunyt el IMMANUEL KANT
 • Kant élete és műve - 215 éve hunyt el IMMANUEL KANT
6 900 Ft

Cassirer immár klasszikusnak számító Kant-monográfiája meglehetősen eltér a hagyományos és újabb Kant-értelmezésektől. Az eredetileg 1916-ra elkészült és Kant műveinek német kiadásához írt kommentár és kiegészítő kötet a szerző tanárának és barátjának, Hermann Cohennek módszertani elvét követve, a "transzcendentális módszer" igényével született. Cassirer egységesnek tekinti a kanti életművet, és ezzel globális képet vázol fel a schilleri vagy humboldti egyetemesség igényével. Óriási előnye ennek az írásnak, hogy nem veszik el részletkérdések taglalásában, nem törekszik Kant "ellentmondásainak" feltárására, és nem veszik bele a Kant-filológia részletkérdéseibe, hisz, amint a szerző maga is írja előszavában: "Az alábbi vizsgálódás során mindvégig azon leszek, hogy a sajátos kérdések sokaságán és áttekinthetetlen egymásba gubancoltságán áttörve eljussak a kanti rendszernek formát adó alapgondolatok tisztaságához és zártságához, fenséges egyszerűségéhez és egyetemességéhez."

2019. február 12-én 215 éve hunyt el IMMANUEL KANT német filozófus. A klasszikus német idealista filozófia jeles alakja volt, s műveiben az agnoszticizmust képviselte. Leghíresebb írásaiban a Naprendszer és a Föld keletkezésének elméletét fejtegette.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ernst Cassirer
  Kant élete és műve
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 450
  ISBN: 9633891167

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  937771
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés