Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kálvin (McGrath) - 455 éve hunyt el KÁLVIN JÁNOS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Kálvin (McGrath) - 455 éve hunyt el KÁLVIN JÁNOS
 • Kálvin (McGrath) - 455 éve hunyt el KÁLVIN JÁNOS
 • Kálvin (McGrath) - 455 éve hunyt el KÁLVIN JÁNOS
1 790 Ft
Nincs raktáron

Kálvinról aligha lehet elfogultság nélkül írni. A hagyományosan kialakult szélsőségek vagy szentként vagy szörnyetegként mutatják be. A fiatal oxfordi teológiatörténész, Alister E. McGrath könyve elkerüli ezeket a csapdákat, s nem esik azokba a hibákba sem, hogy igazságot akarjon tenni köztük. Könyve a XVI. századi protestáns reformáció egyik vezéralakjának mindmáig tartó hatását mutatja be, különböző összetevői szerint (többek között Kálvinnak a teológiai gondolkodásra, az egyházi reformra, a keresztény kegyességre, a politikára, a gazdaságra és a kultúrára gyakorolt hatását). Könyvének nagy újdonsága, hogy ezt a hatástörténeti szemléletet Kálvin életének és munkásságának ismertetésekor is alkalmazza, tehát magát Kálvint is egy komplex folyamaton belül mutatja be, a humanizmus, a középkor végi vallásos reneszánsz és az egész Európát megmozdító egyházreform bonyolult kölcsönhatásai között.

2019. május 27-én 455 éve hunyt el KÁLVIN JÁNOS francia származású svájci vallásreformátor. Legfőbb érdeme, hogy a lutheri reformáció hatására önálló vallási rendszert alakított ki, a kálvinizmust. Óriási hatást gyakorolt Európára, a hugenotta egyház 1559. évi első zsinatán az ő hit- és egyházigazgatási elveit fogadták el, s a kálvini elvek szerint szerveződtek meg Anglia, Skócia, Hollandia, Észak-Amerika, Csehország, Morvaország, Lengyelország és Magyarország református egyházai. Nálunk különösen Debrecen fogadta be eszméit, ezért kapta a város "a kálvinista Róma" elnevezést. Hitvitázó pamfletjeivel Európa-szerte elterjedt irodalmi műfajt teremtett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alister E. McGrath
  Kálvin
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 1996
  Oldalszám: 350
  ISBN: 9633791375

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  633849
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés