Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kacagtató 3. - 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR

-25%
ÚJ
Kacagtató 3. - 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR
 • Kacagtató 3. - 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR
 • Kacagtató 3. - 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR
 • Kacagtató 3. - 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR
 • Kacagtató 3. - 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR
1 290 Ft
Akció: 968 Ft
Kezdete: 2019.01.21   A készlet erejéig!

Cirókázók, lovagoltatók, lógázók teremtenek önfeledt perceket, és már születéstől körbeveszi gyermekünket az érintés, az ölelés és a mosoly.

2019. január 22-én 30 éve hunyt el WEÖRES SÁNDOR költő. Egészen kis korától irodalmárnak készült, gyerekként már verselt, így aztán hamar megalkotta "életművét"; "Én már pályám bevégezém, menjetek ifjak a nyomdokomon!" - írta agg bölcsességgel tizenkétévesen. Egyszóval csodagyerek volt, tizenötévesen már Babits és Kosztolányi olvasgatta verseit, s tizennyolc évesen elérte, amit sok költő soha; verset közölt tőle a Nyugat. Amilyen korán lett felnőtt költőként, olyan későn nőtt ki a gyerekkorból mint ember - egyesek szerint soha -, alapvetően derűs természetét élete végéig megőrizte. Talán ezért is írt olyan sokat a kicsiknek, Bóbita című műve alighanem a legismertebb magyar gyermekverskötet. Az élet úgymond komoly, "felnőtt" dolgai nem nagyon érdekelték, teljesen hidegen hagyta például a politika, ezért aztán az ötvenes években formalistának bélyegezték, és nem engedték publikálni. Ekkor műfordítással kezdett foglalkozni, de azt is oly műgonddal készítette, mint gyermekverseit, bár munkáját megkönnyítette, hogy nyelvzseni volt, természetesen tudott a klasszikus és világnyelveken, de az óind szövegek tolmácsolásához szanszkritül is megtanult, a Nibelung énekek olvasásához pedig elsajátította az ófelnémetet. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • J. Kovács Judit
  Kacagtató 3.
  Ölbeli játékok Weöres Sándor verseire
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 12
  ISBN: 9789631194845

 • Cikkszám
  452912
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés