Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Juhász Gyula válogatott versei - 135 éve született JUHÁSZ GYULA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Juhász Gyula válogatott versei - 135 éve született JUHÁSZ GYULA
 • Juhász Gyula válogatott versei - 135 éve született JUHÁSZ GYULA
 • Juhász Gyula válogatott versei - 135 éve született JUHÁSZ GYULA
540 Ft

A XX. századi magyar költészet egyik legrokonszenvesebb alakjának válogatott versei 1902-től 1934-ig, életrajzi jegyzettel és betűrendes címmutatóval. Lírája, mint neve és egyénisége, szerény és egyszerű, nem a formák virtuóza, hanem az emberi szív legrejtettebb érzelmeinek tolmácsa.

2018. április 4-én 135 éve született JUHÁSZ GYULA költő. A magyar szerelmi költészet egyik leghíresebb alkotója volt, Anna-versei a műfaj remekei, "Milyen volt szőkesége..." kezdetű műve a legismertebb szerelmes-versek egyike. A költemények alapján úgy gondolhatnánk, hogy Anna a női tisztaság megtestesülése volt, de valóság ebben az esetben is sokkal prózaibb. Sárvári Anna, a kis nagyváradi színésznőcske - finoman fogalmazva - közel sem volt megközelíthetetlen szűzi teremtés, a költőnek Annát is ismerő kortársai olyan egyértelműen jellemezték erkölcseit, hogy az nemigen tűri a napközbeni nyilvánosságot. Szegény Juhász Gyulát azonban szó szerint elemésztette a szerelem, többször kísérelt meg öngyilkosságot, s végül sikerült is neki meghalnia. Halála után az irodalmárok szinte lerohanták Sárvári Annát, hogy minél többet megtudjanak a nagy költő titkairól, de az "örök Anna" szinte azt sem tudta, ki az a Juhász Gyula. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Juhász Gyula válogatott versei
  Kiadó: Kozmosz Könyvek
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 394

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  307102
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés