Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Jöttem, hadd lássalak - 45 éves D. TÓTH KRISZTA

-25%
ÚJ
Jöttem, hadd lássalak - 45 éves D. TÓTH KRISZTA
 • Jöttem, hadd lássalak - 45 éves D. TÓTH KRISZTA
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2020.01.30   A készlet erejéig!

Az élet döntések sora, s mindenki maga dönti el, hogy az álmait vagy a kiszámítható biztonságot választja-e. D. Tóth Kriszta regényének főhőse, Bora is meghozza a maga döntéseit, amelyek aztán nem csak az ő sorsát, hanem szeretteinek életét is alapjaiban határozzák meg. De vajon képes-e Bora időben belátni, ha rossz döntést hozott, és jóvá lehet-e tenni a mulasztásokat?

A Jöttem, hadd lássalak lapjain nemcsak egy korszak elevenedik meg a maga teljességében, hanem a kollektív és átélhető emberi érzések is: a szerelem, a fájdalom, a gondoskodás. A kötet egy ember sorsának regénye. Ott kerül bele a csoda, hogy általa mindannyian a saját sorsunkra ismerhetünk rá.

A Jöttem hadd lássalak történetét a szerző édesanyjának élete inspirálta, s ezáltal hihetetlenül személyes vallomás és búcsú is egyben. A kötet azonnal sikerkönyv lett, amikor 2013-ban először került nyomtatásba, most pedig új, átdolgozott kiadásban, a szerző előszavával kiegészítve jelenik meg.

"A Nők Lapjánál pörgött a verkli, de amikor le tudtunk ülni kávézni, Kriszta mindig csillogó szemmel mesélt a tervéről. Hogy megpróbálja majd, hogy ezt tervezi: elengedett kézzel teker majd, behajt a távoli múltba, a fájdalmas és gyönyörű gyerekkorba. Számot vet majd, megkeresi önmagában az édesanyját. Talán lesz tanulság, talán nem. Biztattam, fúrjon le bátran. Hogy ennyire mélyről hoz majd fel leletet, magam sem gondoltam volna." Grecsó Krisztián

Délután megkértem Borcsát, hogy borotváljon meg. Nagy szemeket meresztett rám, és eleresztett egy "mire készülsz, mama?" poént. Még nevettünk is. A halálra, lányom, a halálra. De nincs az az isten (még ha nincs is isten, de ha végül kiderül, hogy mégis van, akkor meg főleg nincs az az isten), hogy szőrös lábbal kezdjem a holnapot. "Nagy nap lesz holnap", írom neki a füzetbe a poénra a választ. És kacsintok egyet. Behozza a lavórt, benne langyos, szappanos vízzel. Belemártja a borotvát. Finoman a kezébe veszi az egyik bokámat, és a térdére fekteti a lábfejemet. Értőn és nagyon finoman csinálja, mintha valami méregdrága porcelánt tisztogatna. Jó nézni, ahogy törődik velem. Nem szólunk egy szót sem, ő koncentrál, nehogy megvágjon, új a penge. Én pedig iszom a pillanatot. Mit iszom, habzsolom! Nagy kortyokban teszem magamévá a látványt és az érzést, ahogy a lányom tisztogat. Minden receptoromat a lábszáram bőrére irányítom, százszorosan akarom venni a jeleket, ahogy hozzám ér a keze. Száraz a bőröm, hiába a sok szappan, sercen rajta a borotva. Borcsa ügyesen és gyorsan dolgozik, bárcsak lassítana kicsit. Itt és most megállítanám az időt. De legalábbis hosszabbításért könyörögnék, akkor is, ha fáj.

2020. február 1-jén 45 éves D. TÓTH KRISZTA műsorvezetőnő

Talán kaposvári gimnazistaként dőlt el a sorsa, amikor a faliújságon meglátott egy felhívást, miszerint ösztöndíjjal el lehet menni az Egyesült Államokba két hónapra újságírást tanulni, ő jelentkezett, és el is jutott a nagy vízen túlra. Pedagógus szülei nem szóltak bele a pályaválasztásába, így bár az ELTE angol szakára jelentkezett, már akkor a média felé orientálódott. S nagy szerencse érte, harmadévesen ismét megpályázott egy amerikai ösztöndíjat, és ezúttal fél évet gyakornokoskodhatott Washingtonban, még a Fehér Ház sajtótájékoztatóira is bejutott. Az egyetem befejezése után az egykori TV3 munkatársa lett, majd két év múltán az RTL Klubhoz került, utána pedig a Magyar Televízió Híradójának állandó műsorvezetője lett.

A kihívásokat mindig kedvelte, már hatévesen ritmikus sportgimnasztikázott, majd szertornázott, úszott, röplabdázott, s manapság is rendszeresen sportol, ha helyesen fogalmazunk: kick-boksz-aerobikozik. Már ha van rá ideje, mert újabban sokat ír, népszerűek Lolamesék címmel megjelent gyermekkönyvei, és Húszezer éjszaka címmel adott ki szép sikert aratott regényt. Ezen könyve az igazi bestsellerré lett Jöttem, hadd lássalak című könyvének folytatása, amely átdolgozott kiadásban tavaly ismét megjelent.

Manapság nem nagyon látható a képernyőn, komolyabb elfoglaltsága adódott, pár éve ő az UNICEF magyarországi nagykövete. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • D. Tóth Kriszta
  Jöttem, hadd lássalak
  Kiadó: Bookline
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 252
  ISBN: 9789634336075

 • Cikkszám
  672039
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés