Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Jokkó visszatér - 115 éve született DÉKÁNY ANDRÁS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Jokkó visszatér - 115 éve született DÉKÁNY ANDRÁS
 • Jokkó visszatér - 115 éve született DÉKÁNY ANDRÁS
690 Ft
Nincs raktáron

Emlékeztek még? A „Matrózok, hajók, kapitányok” nagy kalandja végén elsirattuk Jokkót. Egymagában kievezett a kalózok szigetére, és odaveszett, amikor a hadihajók felrobbantották a lőszerraktárt. Jokkó meghalt, de mi nem tudtuk elfeledni jóravalóságát, vidám nevetését, csillogó szemét. Valóban a tenger fia volt, gyerekfejjel is sokat tapasztalt vitorlás matróz – igaz jó barátunk. Jokkó most visszatér. Persze ne higgye senki, hogy Jokkó feltámadt. Azt se higgye, hogy talán meg se halt. Jokkó visszatér, mert emlékezünk rá, és e könyv írója felidézi azt az időt, amikor Jokkó hajósinas lett. Vagyis pár évvel fiatalabb, talán még nevetősebb, talán még kalandéhesebb. Kaland pedig most is akad bőven. Hiszen a tenger a legnagyszerűbb kalandok színhelye.

2018. január 11-én 115 éve született Kecskeméten DÉKÁNY ANDRÁS író. Az ötvenes-hatvanas évek egyik legnépszerűbb ifjúsági írója volt, főként tengerész-regényei sikerültek - talán mert fiatalon ő maga is volt tengerész. Leghíresebb műve mégis Csínom Palkó című rádiójátéka, amelyből Farkas Ferenc zenéjével népszerű daljáték és film is készült. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dékány András
  Jokkó visszatér
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve. 1974
  Oldalszám: 390
  ISBN: 9631100561

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  814674
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés