Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Johannes Brahms - Élet és dalok - 185 éve született JOHANNES BRAHMS

-25%
ÚJ
Johannes Brahms - Élet és dalok - 185 éve született JOHANNES BRAHMS
 • Johannes Brahms - Élet és dalok - 185 éve született JOHANNES BRAHMS
 • Johannes Brahms - Élet és dalok - 185 éve született JOHANNES BRAHMS
 • Johannes Brahms - Élet és dalok - 185 éve született JOHANNES BRAHMS
2 900 Ft
Akció: 2 175 Ft
Kezdete: 2018.05.06   A készlet erejéig!

Johannes Brahms vokális kompozícióinak, dalainak, kórusainak és oratorikus műveinek többsége ismeretlen a nagyközönség előtt. Dietrich Fischer-Dieskau, a 2012 májusában elhunyt német operaénekes, lírai bariton, a 20. század legkiemelkedőbb dalénekese ebben a könyvben elsősorban ezeket a Brahms-műveket mutatja be alapos kutatások és saját élményei alapján, hiszen koncerteken és lemezfelvételeken a dalok szinte mindegyikét újra meg újra elénekelte. Az énekes úgy véli, a dalok és a kórusművek többet árulnak el a szerző életéről és az alkotás folyamatáról, mint életrajzi adatainak számbavétele és más műveinek értelmezése. Szeretett barátnéja, Clara Schumann megérezte, s vallotta: Brahms legszebb jellemvonásai az embereket elriasztó zord külső mögött rejtőznek. Ezt a Brahmsot fedezhetjük fel vokális műveiben, melyek műfaji és kifejezésbeli szempontból rendkívül sokrétűek, a szólódaltól a sokszólamú motettákig, a duettektől és kvartettektől az oratorikus művekig, az egyszerű népdaloktól a művészien kidolgozott, komplex kórusokig. Brahmsnál dal és élet kapcsolata állandóan változik; ezért e könyv írójának kimondott szándéka szerint az életrajz és a művek elemzése nem fonódik szorosan össze, inkább korszakonként követik egymást. A középpontban nem pusztán az életrajz áll, hanem az élet és a dalok egymásra hatása..

2018. május 7-én 185 éve született JOHANNES BRAHMS német zeneszerző. Aki csak a zeneszerzői munkásságát ismeri, művei alapján konzervatív embernek gondolhatná, és nem is tévedne nagyot. Szeretett például lúdtollal írni, s időskori képei is szakállas, joviális úriembert mutatnak. A magánéletben azonban egyáltalán nem volt az erkölcs felkent bajnoka, a nőkhöz pedig egészen sajátos viszony fűzte, egy pszichoanalitikus még tanulmányt is írt a témáról. Megrögzött agglegény volt, élete nagy szerelme pedig atyai barátjának, Robert Schumannak a felesége, Clara. Akihez azonban egy újjal sem nyúlt, még akkor sem, amikor szerelme özvegyen maradt, úgy gondolta ugyanis, hogy a tiszta erkölcsű nőket nem szabad testi egyesüléssel beszennyezni, ezért ilyen irányú vágyait olcsó utcalányokkal elégítette ki. Furcsa felfogásának azóta sokan próbálták magyarázatát adni, néhányan görög sorstragédiába illő viszonyt sejtettek az anyjával, mások pedig azt elemezgették, milyen hatással volt későbbi életére, hogy nehezen serdült, húszévesen még cérnavékony hangon cincogott, a szakálla pedig csak negyvenötéves korában nőtt ki. Alig várta, így természetesen hagyta megnőni, sohasem borotválkozott. A bozontos ábrázat, a morc külső mögött különben jószívű ember rejtezett, mindenkin segített, ha tudott. Igaz, titokban, mert mindig ügyelt arra, hogy gonosznak higgyék; egy-egy társasági esemény után rendszeresen így búcsúzott: "Ha volna valaki a jelenlévők között, akit elfelejtettem megsérteni, nagyon kérem, bocsásson meg!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dietrich Fischer-Dieskau
  Johannes Brahms - Élet és dalok
  Kiadó: Holnap
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 270
  ISBN: 9789633490754

 • Cikkszám
  248749
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés