Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Jevgenyij Anyegin - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN

-15%
ÚJ
Jevgenyij Anyegin - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
 • Jevgenyij Anyegin - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
 • Jevgenyij Anyegin - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
 • Jevgenyij Anyegin - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
1 399 Ft
Akció: 1 189 Ft
Kezdete: 2019.06.04   A készlet erejéig!

A szentimentális regényeket olvasgató, önmagát regényhősnők helyébe képzelő Tatjána beleszeret a távoli fővárosból érkező Anyeginbe. A világirodalom egyik leghíresebb levelében szerelmet vall neki, a férfi azonban visszautasítja. Aztán a végén a két főhős újra találkozik: ekkor a nagyvilági férjes asszony, Tatjána kap szerelmes levelet Anyegintől, és ő utasítja vissza a férfit. Bár van még a regényben névnapi ünnepség, rejtélyes álom, tragédiába torkolló férfibarátság, halálos kimenetelű párbaj, mégis egyszerű cselekmény ez. A varázs azonban évszázadok óta tart. Ahogy a magyar irodalom egyik legnagyobb Anyegin-rajongója, Kosztolányi Dezső írta: "Ott áll Tatjána, Olga, Anyegin és Lenszkij, mint egy örökkévaló álomban, mozognak, sírnak és teáznak, egymásra merednek, s úgy rémlik, nem is múlnak el soha."

2019. június 6-án 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN orosz költő. Gazdag földesúri családból származott, és igazi különlegességként dédapja egy valódi afrikai fekete volt, aki Nagy Péter cár főtisztjeként szolgált, nagy hírnevet szerzett, ma is szobor őrzi az emlékét. Puskin büszke is volt etióp ősére, Nagy Péter szerecsenje című írásában meg is emlékezett róla. Ritkaságszámba ment az is, hogy már gyerekkorában megtanult oroszul, az előkelőknél ugyanis akkoriban a francia volt divatban, Tolsztoj is csak felnőtt fejjel sajátította az orosz nyelvet. Puskin viszont már tizenötévesen olyan verseket faragott, amelyek válogatott költeményei közé is bekerültek, később pedig olyan világsikerű műveket írt mint az Anyegin, a Borisz Godunov és a Pikk dáma. A rendszer azonban nemigen méltányolta művészetét, forradalmi költészete miatt rendre száműzetésbe küldték, de népszerűsége miatt nem merték bántani. Végzetét a nők okozták, pontosabban fogalmazva szépséges, de csapodár felesége. Az asszony ugyanis oly nyíltan flörtölt egyik lovagjával, hogy Puskin kénytelen volt kihívni párbajra. Mielőtt a tett színhelyére ment, megkérdezte feleségét, megsiratja-e majd. "Azt siratom meg, akit megölnek" - válaszolta a céda menyecske, akinek végül férjét kellett elsiratnia - ha megtette persze -, a pisztolypárbajban ugyanis Alekszandr Szergejevics kapott halálos sebet. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alekszandr Puskin
  Jevgenyij Anyegin
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 283
  ISBN: 9789634059073

 • Cikkszám
  828294
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés