Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


János vitéz / A helység kalapácsa / Bolond Istók

ÚJ
használt, antikvár könyv
János vitéz / A helység kalapácsa / Bolond Istók
 • János vitéz / A helység kalapácsa / Bolond Istók
790 Ft
 • Petőfi Sándor
  János vitéz / A helység kalapácsa / Bolond Istók
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 136
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9631525597

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Petőfi Sándor
  Cím
  János vitéz / A helység kalapácsa / Bolond Istók
  ISBN
  9631525597
  Cikkszám
  230313
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. január 1-jén 200 éve született Kiskőrösön PETŐFI SÁNDOR költő

  Ő a magyar líra legnagyobb alakja, így remélhetőleg mindenki tud róla mindent, hiszen mégis csak nemzeti költőnkről van szó, így tehát a halála óta eltelt több mint tizenhét évtized alatt közmegegyezésre kellett jutni még a vitatott kérdésekben is, amelyeket aztán azóta nem nagyon bolygat senki. Pedig lenne min meditálni, itt van például mindjárt születésének pontos időpontja.

  Minden iskolás úgy tudja, hogy szilveszteri gyerek, újévre született, s ez is áll a kiskőrösi evangélikus egyházi anyakönyvben. Petőfi szülei és rokonsága azonban nem kiskőrösi volt, a keresztszülőknek úgy kellett odautazni a keresztelőre, s ha már az év első napján ott voltak, korábban kellett értesülniük a kis Petrovics gyerek világra jöttéről, tehát ezek szerint Petőfi nem születhetett a keresztelője napján. A január 1-jei dátum mellett szól viszont az, hogy a magas gyermekhalandóság miatt akkoriban a gyerekeket már születésük napján megkeresztelték, különösen, ha csenevésznek születtek, nehogy anélkül haljanak meg. És legnagyobb költőnk bizony igencsak pöttöm, vézna csecsemő volt, állítólag spirituszos vízben fürdették, hogy egyáltalán megmaradjon.

  Szerencsére megmaradt, lánglelkű forradalmár és zseniális költő lett belőle, de hosszú kort így sem ért meg szegény, az eddigi közmegegyezés szerint 1849. július 31-én halt hősi halált a segesvári csatamezőn. Amit az utóbbi évtizedekben szintén vitatnak egyesek... (Kalendárium Press)

Webáruház készítés