Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Jane Seymour, az üldözött királyné

-32%
ÚJ
Jane Seymour, az üldözött királyné
 • Jane Seymour, az üldözött királyné
4 490 Ft
Akció: 3 050 Ft
Kezdete: 2022.12.10   A készlet erejéig!

Egy asszony, akit az elődje sorsa kísért.

Tizenegy nappal Boleyn Anna halála után Jane Seymourt az esküvőjére öltöztetik. A királyhoz készül hozzámenni. Szem- és fültanúja volt, hogy az udvarnál a szerelmi játék milyen gyorsan válik veszélyessé, és tudja, hogy fiút kell szülnie…, különben neki is vége. Az új királynénak tehát ki kell lépnie Katalin és Anna árnyékából. Eközben vajon előcsalhatja-e a kegyetlen király gyöngédebb oldalát?

Jane Seymour, VIII. Henrik harmadik királynéjának története

Alison Weir, az elismert történész és nagysikerű regényíró új kutatásokra alapozva írta meg lebilincselő regényét, és lenyűgöző képet fest Jane-ről, miközben új fényt vet a róla alkotott hagyományos és modern felfogásra. Jane-t a hite és az az elképzelése hajtotta, hogy némi jót tehet ebben a gonosz világban.

A történelem megismertet minket halála körülményeivel.

Ez a csodálatos regény pedig feltárja előttünk az életét.

Hat Tudor-házi királyné. Hat regény. Hat év.

Philippa Gregory és a Tudorok rajongóinak kötelező olvasmány.

Jane Seymour: egy asszony, akit az elődje sorsa kísért – a harmadik kötet a VIII. Henrik feleségeiről szóló, hatkötetes regénysorozatból, a világhírű történész és bestseller szerző tollából.

 • Alison Weir
  Jane Seymour, az üldözött királyné
  Kiadó: Művelt Nép
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 660
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9786156186195

 • Szerző
  Alison Weir
  Cím
  Jane Seymour, az üldözött királyné
  ISBN
  9786156186195
  Cikkszám
  647560
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. október 24-én 485 éve hunyt el SEYMOUR JANKA angol királyné

  Ágyban, párnák között adta vissza lelkét Teremtőjének, ami a bősz VIII. Henrik feleségéről lévén szó, egyáltalán nem tartozott a szokványos dolgok közé. Jane Seymour elődje, szegény Boleyn Anna például a vérpadon végezte, pedig mindössze annyi bűne volt, hogy adós maradt a trónörökössel.

  Janka e tekintetben szép reményekre jogosított, apja nyolcgyermekes családból származott, Jankának pedig kilenc testvére volt, közöttük hat fiú. Általános vélekedés szerint az is nagyban közrejátszott Henrik király választásában, hogy Janka rendkívül szűzies lány volt, amint írták "szexuális ártatlansága önbizalmat adott" a királynak, aki a vérmes Boleyn Anna mellett kínos zavarokkal küszködött férfiassága tekintetében. Janka viszont "nem tudta mi az, amit elvárhatna e téren", így Henriknek nem kellett attól tartania, hogy - mint előző neje - "kényes helyzetekben csípős megjegyzéseket tesz".

  Az ifjú asszony a legteljesebb mértékben be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, s legfőbb erényként hamar teherbe esett, amivel nemcsak Henriket örvendeztette meg, de lázban égett az egész ország, s amikor háromnapos vajúdás után fiú született, sosem látott vigasság tört ki Anglia-szerte. A trónörökös megérkezése feletti öröm minden mértéken túlment, a kis Edward világrajöttét Latimer püspök egyenesen Keresztelő Szent János születésével hasonlította össze. Az általános vigalomból egyedül az anya maradt ki, a gyermekágyban vérmérgezést kapott, és tizenkét nappal a későbbi VI. Edward születése után meghalt. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés