Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Jane Eyre - 205 éve született CHARLOTTE BRONTE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Jane Eyre - 205 éve született CHARLOTTE BRONTE
 • Jane Eyre - 205 éve született CHARLOTTE BRONTE
 • Jane Eyre - 205 éve született CHARLOTTE BRONTE
 • Jane Eyre - 205 éve született CHARLOTTE BRONTE
570 Ft

A regény vadromantikus cselekménye, érzelmessége révén nagy sikert aratott. Címszereplője koldusszegény árvalány, akit egy komisz nagynéni nevel, majd beadja a lowoodi árvaházba. Jane tanítói oklevelet szerezve egy gazdag birtokos, Rochester házában lesz nevelőnő. A bonyodalmak viszont főként ezután kezdődnek…A bátor és tiszta, önmagához és szerelméhez mindig hű Jane vezeti el a XIX. század Angliájának világába az olvasót, aki az ő tisztán látó szemével figyelheti a kastélyok színesen kavargó társasági életét és a színes kavargás mögött megbúvó könyörtelen önzést.

2021. április 21-én 205 éve született CHARLOTTE BRONTE angol írónő

Fiatal éveit a Jane Eyre-ből mindenki ismerheti, világsikerű regénye ugyanis jórészt róla szól. Nem árt ezt hangsúlyozni, mert esetleg azt hihetnénk, ilyes dolgokat csak a képzelet szülhet, pedig szegény Brontë-lányok kénytelenek voltak átélni.

Anya nélkül nevelkedtek, majd apjuk hamar bedugta őket egy bentlakásos iskolába, ahol egy derék lelkész azzal a felkiáltással, hogy felkészíti a növendékeket az élet megpróbáltatásai-ra, példátlan módon sanyargatta őket. Szegény Charlotte-nak kis híján lefagyott a lába, az éhségtől állandóan szédelgett, szerencse a szerencsétlenségben, hogy amikor egyik diáktársa belehalt a spártai nélkülözésekbe, a Brontë-lányok pedig tüdőbajt kaptak, apjuk mégiscsak megszánta, és hazavitte őket. A két idősebb testvér azután a kevésbé rideg Franciaországban tanult, ahol azonban Charlotte halálosan beleszeretett tanárába, aki persze nős ember volt, úgyhogy szenvedései tovább folytatódtak. A féltékeny feleség piszkálódásai elől végül hazamenekült, és elhatározta, kiírja magából szíve fájdalmát. Mást nemigen tehetett, ezt bizonyítja az is, hogy kiderült, mind a három nővér írogat titokban. Szemérmes próbálkozások után aztán egy jószemű kiadó kiadta a Jane Eyre-t, amely óriási sikert aratott, Charlotte pedig végre egy kicsit boldog lehetett, fényűzésképpen még egy fürdőkádat is vett.

De boldogsága nem tartott sokáig, testvérei sorban belehaltak gyermekkorukban szerzett tüdőbajukba, ő pedig hosszas gondolkodás után, 38 évesen feleségül ment egy sótlan lelkészhez. A terhességet azonban nem bírta gyönge szervezete, a tüdővész elvitte őt is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Charlotte Brontë
  Jane Eyre
  A Világirodalom Remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1970
  Oldalszám: 448
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  869645
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés