Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Itália életérzés - 30 éve hunyt el MÁRAI SÁNDOR

-25%
ÚJ
Itália életérzés - 30 éve hunyt el MÁRAI SÁNDOR
 • Itália életérzés - 30 éve hunyt el MÁRAI SÁNDOR
 • Itália életérzés - 30 éve hunyt el MÁRAI SÁNDOR
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.02.21   A készlet erejéig!

Nápoly és Salerno, Amalfi és Formio, Positano és Castellammare: az emberséges dél olaszok vidéke. Néhány helyszín csupán, de árulkodó nevek: Márai szerelmes földrajzának legkedvesebb állomásai ezek Itáliában. Az író hol önszántából vándor e tájon, hol idegenként, kényszerből tartózkodik itt igaz, az emigráció idejében választása nem véletlenül esett erre az országra. Nápoly a legemberségesebb helyek egyike, az európai kultúra bölcsője, Salerno a rideg és légkör nélküli New York után öregkori menedék, a megnyugvás és alkotás éveit jelenti. Márait rabul ejtette Itália szépsége, kulturális-szellemi gazdagsága, és itt érezte magát leginkább otthon emigráns hányattatásának évtizedeiben.

2019. február 22-én 30 éve hunyt el MÁRAI SÁNDOR író. Kassán született, Budapesten és német egyetemeken tanult, majd Párizsban élt. Hazatérése után különböző lapok mukatársa volt, majd 1948-ban külföldre ment. 1952-től az Egyesült Államokban élt, s ott is halt meg - öngyilkos lett. îrói pályáját versekkel kezdte, a húszas évek első felében kezdett prózát írni, a harmincas években pedig már a polgárság európai irodalmának legnagyobb magyar alakja volt. Legismertebb műve az Egy polgár vallomásai, a Féltékenyek, a Vendégjáték Bolzanóban, A gyertyák csonkig égnek, a Sértődöttek és a San Gennaro vére című regényei, valamint a Kaland és A kassai polgárok című drámái. (Kalendárium Press)

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Márai Sándor
  Itália életérzés
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 148
  ISBN: 9789632275314

 • Cikkszám
  881611
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés