Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Istenfogyatkozás - 140 éve született MARTIN BUBER

-25%
ÚJ
Istenfogyatkozás - 140 éve született MARTIN BUBER
 • Istenfogyatkozás - 140 éve született MARTIN BUBER
 • Istenfogyatkozás - 140 éve született MARTIN BUBER
 • Istenfogyatkozás - 140 éve született MARTIN BUBER
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft
Kezdete: 2018.02.06   A készlet erejéig!

Martin Buber egyik legfontosabb vallásfilozófiai munkájában ahhoz az égi és földi jelenséghez írt széljegyzetet, amely a jelenkori istenfelfogások megértéséhez is elengedhetetlen. Miképpen takarta el az évszázadok során a filozófia Istent az ember számára? Akár a Hold a Napot.

Unalomig ismételt kérdés a nyugati kultúrában vallás és filozófia kapcsolatának tanulmányozása. 1952-ben erre Buber vállalkozott, s benne ha nem is kell vakon hinni, de bízni mindenképp érdemes. A bizalom pedig a kritikus olvasó érdeme.

2018. február 8-án 140 éve született MARTIN BUBER osztrák filozófus és író. A XX. századi zsidó irodalomtudomány és filozófia legnagyobb alakjának tartják, legnagyobb érdeme, hogy a hászidizmus tanait az egyetemes kultúra részévé tette. Egyébként a frankfurti egyetem, majd a jeruzsálemi héber egyetem filozófia és szociológia tanáraként dolgozott. Legfontosabb műve a Rabbi Nachman történetei és a Bál-Sém legendái, valamint az Én és Te című tanulmánya, amelyben filozófiai nézeteit foglalta össze. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Martin Buber
  Istenfogyatkozás
  Kiadó: Typotex
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 168
  ISBN: 9789632799209

 • Cikkszám
  532433
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés