Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Isten katonái - 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Isten katonái - 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Isten katonái - 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Isten katonái - 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Isten katonái - 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Isten katonái - 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
1 800 Ft

James Reston könyve a tizenkettedik század keresztény és muzulmán világának összecsapását jeleníti meg. A legendás Oroszlánszívű Richárd és az iszlám eszményi vezérének tartott Szaladin kettős életrajzát olvashatjuk a harmadik keresztes háború és az azzal szemben vívott dzsihád történetén keresztül. Az Isten katonái a két központi alak életét felelevenítve a korszak legszenvedélyesebb indulatait ütközteti. A lovagiasság romantikus eszményét megtestesítő Oroszlánszívű Richárd személyisége a maga teljességében jelenik meg, nem kendőzve el ellentmondásosságát sem. Reston megvizsgálja a vérengző keresztes háborúban betöltött szerepének sötétebbik oldalát, de nyíltan tárgyalja Richárd homoszexualitását is. Másrészt Szaladin lenyűgöző portréja teszi életszerűvé a bölcs, kulturált szultán képét, aki Szíria és Egyiptom egyesítésével megvalósította az arabok régóta dédelgetett álmát, aki Jeruzsálem elfoglalásával nemcsak a harmadik keresztes hadjárat életre hívója volt, hanem dzsihádjával az arab világ epikus hősévé is vált.

A könyv méltán tarthat számot a kor szerelmeseinek, a történelmi és kalandregények kedvelőinek egyaránt. Miközben magával ragadja az olvasót az adott történelmi korba, a két kimagasló vezéregyéniség nem mindig nemes célokért folyó küzdelmét mutatja be szinte már provokatív jelleggel. Kelet és Nyugat harca ismét fellángolt – gondoljunk akár a legutóbbi idők eseményeire – pedig mindennél aktuálisabbá teszi a művet, rávilágítva annak gyökerére.

2019. április 6-án 820 éve hunyt el OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD angol király. Alakját a lovagregények alaposan kiszínezték, ezért úgy vonult be a történelembe, mint a keresztény hit védelmében harcolt lánglelkű lovag. Ez azonban csak félig igaz. Személyében a lovagi eszményeket tökéletesen megtestesítette, magas volt, erős, jóképű, kiváló lovas és ügyes vívó, s amilyen bősz a csatában, olyan gyengéd a nőkhöz, még szerelmes verseket is faragott. S ez a kiváló férfiú ahelyett, hogy békésen uralkodva élvezte volna az életet, elindult a Szentföldre, hogy keresztes háború vezéreként szerezze vissza azt a hitetlenektől. Ráadásul fényes sikereket aratott, bevette a régóta hiába ostromlott Akkót, majd megverte a legyőzhetetlennek hitt Szaladin szultánt. Az évekig tartó hadjáratban személyes bátorságával is kitűnt, amelyet aztán a lelkes történetírók jócskán eltúloztak; azt írták például, hogy egy tengeri csatában a hátát az árbócnak vetve puszta karddal vágott le ezerhatszáz szaracént. Azt persze nem nagyon emlegették, hogy az oroszlánszívű uralkodó a kereszténység védelménél is jobban szerette a pénzt, már Angliából is óriási vagyonnal indult el, "ezernyi uralkodói fogással annyi pénzt gyűjtve össze, mintha sosem akarna visszatérni". De mégis hazatért, s legendájának kialakulásához az is hozzájárult, hogy végül egy ostrom közben esett el. Az angolok ma is legdicsőbb lovagkirályukként őrzik emlékét, pedig félig francia volt - Aquitaniai Eleonóra fia -, szinte nem is élt alattvalói között, sőt, még angolul sem tudott. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • James Reston
  Isten katonái
  Oroszlánszívű Richárd és Szaladin a III. keresztes hadjáratban
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 440
  ISBN: 9633683912

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  875048
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés