Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Isten hajléka

-70%
ÚJ
Isten hajléka
7 900 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2014.10.02   A készlet erejéig!

A templomok, melyeket a keresztény hívők építettek maguknak, nem kizárólag az istentisztelet helyei. Már kezdettől fogva kifejeztek - akár szerkezetükkel, akár a helyszínük megválasztásával - transzcendens gondolatokat és szellemi tartalmakat is. Az egyházi épületek így jelképes jelentőséget nyertek.
Hiába terjed szerte a világon a materializmus, a keresztény templomok változatlanul vonzzák a híveken kívül a turistákat és a történészeket is.
Edward Norman történeti áttekintése tudományosan megalapozott, ugyanakkor világos és közérthető munka, melynek hatását nagyban fokozza a gazdag képanyag.
Az olvasó nemcsak olyan ismert épületekkel találkozhat itt, mint az isztambuli Hagia Sophia vagy a párizsi Notre-Dame, hanem olyan eldugott
kincsekkel is, mint egy missziós templom Latin-Amerikában, vagy egy portugál barokk szentély az indiai Goában.
A szerző könyvét elsősorban templomba (gyakran) járó embereknek szánja, hogy könnyebben értelmezhessék azt, amit láthatnak szerte a világon, ahol csak a régi építmények megmaradtak. Ahol lehet, ott persze rámutat a történelmi aspektusokra is, ám a szemlélőre ezek nyilván jóval kevésbé hatnak, mint az építészeti és a díszítő stílus.
A templom tehát nem pusztán épület, hanem egy lelkiállapot is. Ha tehát megvizsgáljuk egynek-egynek a szerkezetét, akkor egy önmagában láthatatlan valóság tárgyi nyomait kutatjuk. Nem a hit lényegével találkozunk, hanem csupán annak tökéletlen visszfényével. Ám így is megérezhetünk valamit abból az isteni dicsőségből, amely a keresztények hite szerint mindnyájukra vár az öröklétben.

 • Edward Norman
  Isten hajléka
  A templomépítészet stílusai és története
  Kiadó: Kairosz
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 312
  ISBN: 9789636620370

 • Cikkszám
  684267
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés