Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ismerjük meg a bútorstílusokat - 170 éve hunyt el MADAME RÉCAMIER

-25%
ÚJ
Ismerjük meg a bútorstílusokat - 170 éve hunyt el MADAME RÉCAMIER
 • Ismerjük meg a bútorstílusokat - 170 éve hunyt el MADAME RÉCAMIER
 • Ismerjük meg a bútorstílusokat - 170 éve hunyt el MADAME RÉCAMIER
 • Ismerjük meg a bútorstílusokat - 170 éve hunyt el MADAME RÉCAMIER
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2019.05.08   A készlet erejéig!

Kaesz Gyula neves tervezőművész és főiskolai tanár összefoglaló stílustörténeti tanulmánya méltán ismert és népszerű. Miközben rendkívüli alapossággal rendszerezi a bútorok fejlődését a "primitív népek bútoraitól" kezdődően, megtanít minket arra, hogy értékeljük és szeressük a régi bútorokat, tudjunk gyönyörködni bennük. Az egyes fejezetekben a tömör tárgyalási mód ellenére gazdag utalásokat találunk az egyes korszakok építőművészetére, képzőművészetére. A tanulságos illusztrációs táblák és a fényképanyag szemléletesen egészíti ki a szöveget. A kötet végén található mutató, kislexikon és az időrendi táblázat nagymértékben megkönnyíti a tájékozódást a kötetben s a bútorok érdekes világában.

2019. május 11-én 170 éve hunyt el MADAME RÉCAMIER francia udvarhölgy. Csodálatos asszony volt, s szépségéhez kivételes intelligencia, finom modor, megnyerő báj társult. Híres szalonja volt a korabeli párizsi társasági élet egyik központja, megfordult benne mindenki, aki akkoriban számított. Napóleon császár is sokra becsülte, kinevezte felesége, Jozefin udvarhölgyévé, bár később szemére vetette, hogy politikai ellenfeleit is vendégül látja házában, ezért egy időre száműzetésbe küldte. De visszatérése után Madame Récamier ismét elfoglalta helyét a társasági élet központjában, honfitársai nem győzték csodálni. A festők megfestették, a költők verseket írtak hozzá, lelkes hódolója volt például Chateaubriand. Külön érdeme, hogy szellemes stílusban megírta emlékiratait. Róla, illetve Jacques Louis David egyik őt ábrázoló festménye nyomán kapta az empire stílusú heverő, a rekamié elnevezést. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kaesz Gyula
  Ismerjük meg a bútorstílusokat
  Kiadó: Háttér
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 271
  ISBN: 9789639365803

 • Cikkszám
  238023
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés