Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Írószobák - 95 éve született SIMON ISTVÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Írószobák - 95 éve született SIMON ISTVÁN
 • Írószobák - 95 éve született SIMON ISTVÁN
570 Ft

A kötet a Rádió nagysikerű sorozatából, az Írószobák című műsor anyagából állt össze: 18 interjút tartalmaz, 17-nek Simon István a riportere, az utolsóban viszont ő nyilatkozik Garai Gábornak. Az élő irodalom művelőivel beszélget ebben a műsorban a riporterré átalakult költő. A kortárs írókat, költőket a műveikből, s a róluk megjelent írásokból ismeri meg a nagyközönség. Az Írószobák anyaga élesebbé teszi ezt a képet, mert ezek a beszélgetések „szobapapucsban” folytak le, kötetlenül, s mivel a riporter is „ugyanazt a gúnyát viselte”, mint a riportalany, minden esetben keresetlenebb, őszintébb volt a megnyilatkozás, természetesebb a póz és póztalanabb az eszmecsere (mintha, mondjuk, egy újságíró készítette volna az interjúkat). „Elkezdtünk beszélgetni, aztán bekapcsoltam a masinát, de mi nem zavartattuk magunkat, mintha ott se lett volna a szobában – hadd forogjon” – így jellemezte a felvételeket Simon István.

2021. szeptember 16-án 95 éve született a Zala megyei Bazsiban SIMON ISTVÁN költő, író, műfordító. A Kortárs című folyóirat főszerkesztője volt, de részt vett az irodalmi mozgalmakban, s a Magyar Írók Szövetségének titkáraként, majd főtitkárhelyetteseként, valamint országgyűlési képviselőként is tevékenykedett. Jelentős költő volt, verseit rendszeresen közölték a különböző folyóiratok. îrószobám címmel híres állandó rovata volt a Kortársban, legjelentősebb verseskötete a Nem elég - melynek címadó verse egyben a legismertebb költeménye is -, a Gyümölcsoltó, a Himnusz az értelemhez, a Pacsirtaszó, a Februári szivárvány és a Rapszódia az időről. Életműve több mint húsz kötet verset tartalmaz, de értékesek műfordításai is, s az ő verseit is számos idegen nyelvre fordították le. Széleskörű, értékes publicisztikai munkásságot fejtett ki. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Simon István
  Írószobák
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 418
  ISBN: 963280421X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  322385
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés