Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Írni - 130 éve született FÜST MILÁN

-25%
ÚJ
Írni - 130 éve született FÜST MILÁN
 • Írni - 130 éve született FÜST MILÁN
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2018.07.16   A készlet erejéig!

A Füst Milán életműsorozat záró darabja szorosan kapcsolódik a 2007-ben megjelent Tanulmányok című kötethez. Most a kisebb írások, cikkek, bírálatok, visszaemlékezések, útirajzok, alkalmi megnyilatkozások látnak napvilágot, megannyi témában más és más megvilágításba helyezve e rendkívüli, máig hatóan izgalmas alkotó életét és munkásságát.

2018. július 17-én 130 éve született FÜST MILÁN író, költő és esztéta. Ö a magyar szabadvers egyik megteremtője, leghíresebb drámája pedig a IV. Henrik király. Kiváló Shakespeare-kutató volt, nagyszerű tanulmányt írt róla, és lefordította a Lear királyt. Értékesek kritikái és memoárjai, amelyeket Emlékezések és tanulmányok címmel 1956-ban adott ki. Finoman szólva: nem volt könnyű ember; zárkózott, gőgös, sértődékeny, mogorva, ráadásul hipochonder, s emiatt keserű és boldogtalan. Munkamódszerét ismerve, az irodalomban sem találhatott sok örömöt, kínkeservesen szülte minden sorát, évekig, olykor évtizedekig kínlódott műveivel, bizonyára több kéziratlapját égette el, mint amennyi ránk maradt, verseiből például alig száz. îgy viszont csak remekmű került ki a keze alól, ha ő meg volt elégedve írásával, biztosak lehetünk benne, hogy az tökéletes is. Egyébként nem is akart irodalmár lenni - a költőket "holdkóros szépségnagykereskedők"-nek tartotta -, orvosnak készült. Idős korában aztán íróként némiképp megvalósította ifjúkori álmát, amikor megírta Szexuál-lélektani elmélkedések című könyvét, amely szintén remekül sikerült - oly annyira, hogy csak elkészülte után húsz évvel jelenhetett meg először, gyengébb idegzetűeknek ma sem ajánlható jó szívvel. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Füst Milán
  Írni I-II.
  Kiadó: Fekete Sas
  Kiadás éve: 2017
  ISBN: 9789639680876

 • Cikkszám
  152007
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés