Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ingrid Bergman: Életem - 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Ingrid Bergman: Életem - 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN
 • Ingrid Bergman: Életem - 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN
 • Ingrid Bergman: Életem - 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN
 • Ingrid Bergman: Életem - 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN
 • Ingrid Bergman: Életem - 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN
590 Ft

Ingrid Bergman fordulatokban bővelkedő életrajza egy-egy sikerült portréban felvillantja a filmvilág sztárjait: Boyer-t, Tracyt, Garbót, Coopert, Cary Grantet, Gielgudot, Liv Ullmannt; híres írókat: O'Neillt, Molnár Ferencet, Temarque-ot, Shaw-t, Hemingwayt; szeretettel s humorral beszél rendezőiről: Flemingről, Kertész Mihályról, Rosselliniről, Ingmar Bergmanról…

De könyvének legizgalmasabb részei azok, ahol a világban róla kialakult képpel hadakozik; életszerpek és színészszerepek sablonjaival; ahol szenvedélyesen és reménykedve, derűs humorral vagy elkeseredve küzd a benne élő eszménykép valóra váltásáért.
Az író barát, Alan Burgess kommentárjai és interjúi s a levelek sok érdekes és meglepő részelettel gazdagítják ezt a különös és rokonszenves önarcképet.

2017. augusztus 29-én 35 éve hunyt el INGRID BERGMAN svéd színésznő. A film történetének egyik királynője nehezen lett színésznő, már az alkatával sem volt minden rendben. Amint később maga is bevallotta: "Túlságosan magas voltam a koromhoz képest... mindig zavarban voltam, és jártomban-keltemben mindenbe belebotlottam. Állandóan ugrattak: Hogy akarsz te színésznő lenni, ha ilyen suta vagy?" Márpedig ő színésznő akart lenni, s olyan erős elhatározás élt benne, hogy a Királyi Drámai Színház iskolájába való felvételi vizsgája előtt kisétált a rakpartra, s előre kinézte magának azt a helyet, ahonnan majd vízbe öli magát, ha nem veszik fel. Szerencsére felvették, sikeresen el is végezte az iskolát, s még abban az évben megkapta első filmszerepét is, amelyet még kilenc követett. S egyszer - mint a mesében - meglátta egy nagyhatalmú amerikai filmcézár, Amerikába hívta, ahol hamarosan Hollywood egyik legnépszerűbb csillaga lett. Világsikerű filmek sorát forgatta, olyan örökzöld alkotásokban játszott, mint az Intermezzo, az Akiért a harang szól, a Gázláng, a Forgószél, A diadalív árnyékában, Az öreg hölgy látogatása, A kaktusz virága és a felejthetetlen Casablanca. Háromszor kapott Oscar-díjat, elhalmozták a szeretet és megbecsülés ezer jelével, de igazán sosem érezte magáénak a túlzott csillogást. Színésznő akart lenni, nem filmsztár. "Micsoda élet! Még ajtót sem nyithatok egyedül - panaszkodott -, nem cipelhetek csomagot. Képzeljék el milyen ez egy olyan embernek, aki Svédországból jött, ahol még a hercegnők is cipekednek, és maguk főznek a családjuknak". Amikor megtudta, hogy halálos beteg, legyőzve a fájdalmakat elvállalta az Öszi szonáta című film főszerepét, majd a munka végeztével visszatért szeretett Európájába. Pontosan a születésnapján érte a halál, a köszöntésére vitt hatalmas virágcsokrokat már csak a ravatalára tehették tisztelői. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ingrid Bergman
  Életem
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 346
  ISBN: 9632821041

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  777954
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés