Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ime Ausztrália! - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Ime Ausztrália! - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH
 • Ime Ausztrália! - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH
 • Ime Ausztrália! - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH
690 Ft

Ime Ausztrália! Még nem felejtettük el azt az Amerikát, amelyet Kisch oly határozott biztonsággal és élességgel mutatott be nekünk. „A száguldó riporter” máris újabb földrészt tár fel előttünk: Íme, Ausztrália!

Az ausztráliai antifasiszta gyűlésre érkező Kischt a reakciós kormány nem engedi partraszállni. De ő minden erőszak ellenére Ausztrália földjére lép, gyűléseket, előadásokat tart, és miközben mi megismerkedünk Ausztráliával, az ausztráliai dolgozók megismerkednek saját kormányuk elnyomásán keresztül az európai népek antifasiszta harcával. Ausztrália minden egyes részébe bepillantunk. Megtudjuk, hogyan élnek a munkások, bányászok, földmívesek –, hogyan él az ausztráliai paradicsom, amelyről oly sokan ábrándoznak még ma is. – A küzdelem az ausztráliai demokráciáért folyik. Kisch könyvéből meglátjuk a harc változatos és izgalmas fordulatait és megtudjuk, hogy az ausztráliai dolgozók harcának kimenetele egybeesik a világ valamennyi dolgozójának végső győzelmével.

Könyve tanulság és figyelmeztetés mindazok számára, akik még nem látják tisztán és világosan a reakció erőinek sorsát ebben a küzdelemben.

2018. március 31-én 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH cseh újságíró, a híres "száguldó riporter". Prágában született, s a húszas évek közepén A száguldó riporter című könyvével szerzett nemzetközi hírnevet, ő lett a híres "száguldó riporter". Alighanem őt tekinthetjük a mai értelemben vett riporterek ősének, minden újdondász újságíró példaképének tarthatja. Pedig nem is szeretett száguldani; "Az újságíró ne száguldjon - vallotta -, szenteljen kellő időt az anyagszerzésre". S ő ekként is cselekedett, a száguldó riporter valójában lassan és megfontoltan dolgozott, s remekműveket adott ki a keze alól. Komoly hírlapíróként csak olyat írt le, amit maga is látott, álruhában járta a prágai éjszakát, együtt aludt a csavargókkal az éjjeli menedékhelyeken. Fiatalon még csak-csak megengedte magának, hogy kitalált történeteket adjon közre - a híres prágai kocsmában, a Kehelyben négy korsó sörért osztotta meg hallgatóságával fiktív újsághíreit, miszerint két részeg hullamosó a bonctani intézetből kilopott női holttestekkel keringőzött -, később azonban szigorúan ragaszkodott a tényekhez. Nemcsak szenzációs újságíró, de igen bátor ember is volt. Sajtóvitába keveredett például Hitlerrel, amikor felkutatta, hogy a Führer két helyen két különböző időpontot jelölt meg arra, mikor kapta első világháborús vitézségéért a Vaskeresztet. Nem kis bátorság kellett ahhoz sem, amikor szívós munkával leleplezte, hogy az öngyilkosságot elkövetett Redl ezredes nem a katonai szolgálat súlya alatt roppant össze, hanem homoszexualitása miatt zsarolták, s ezért kiadta az oroszoknak a Monarchia katonai titkait. A német nyelven író "száguldó riporter"-nek a XX. század sajnos sok véres témát adott, s ő ott is volt mindenhol, ahol lőttek. S a borzalmakról tudósítva talán emlékezetébe idézte a boldog békeidőket, amikor még Svejk kocsmájában pár krigliért terjesztette álhíreit, miszerint: emberevő cápa garázdálkodik a Moldva vizében. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Egon Erwin Kisch
  Ime Ausztrália!
  Kiadó: Szikra
  Kiadás éve: 1948
  Oldalszám: 264

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  107895
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés