Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON
 • Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON
 • Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON
 • Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON
 • Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON
 • Így élt Washington - 285 éve született GEORGE WASHINGTON
990 Ft
Nincs raktáron

George Washington élete nemcsak rendkívül érdekes kalandregény, hanem az Egyesült Államok 1763 és 1800 közötti történelmének „foglalata” is. Harcolt a hétéves háború amerikai hadszínterén, ott volt a Kontinentális Kongresszusokon, a független államok hadseregének főparancsnoka lett, az Alkotmányozó Konvenció munkáját irányította, s végül elsöprő többséggel megválasztották az ország első elnökévé. S amikor 1797-ben letette az elnöki posztot, mindenki érezte, hogy az amerikai történelem egyik legjelentősebb személyisége távozik a politika színpadáról. Egy olyan férfi, aki szilárd jellemének, jó ítélőképességének, nagylelkűségének és józanságának köszönhette politikai sikereit.
Hahner Péter kötete évtizedek óta az első népszerű magyar nyelvű Washington-életrajz.

2017. február 22-én 285 éve született GEORGE WASHINGTON amerikai államférfi. Köztudomású, hogy ő volt az angolok elleni függetlenségi háború vezéralakja, majd a győzelem kivívása után az Amerikai Egyesült Államok első elnöke és máig egyik legnagyobb nemzeti hőse. Azt talán kevesebben tudják, hogy a bátor hadvezér, a céljaiért lelkesen küzdő politikus szerető férj és gondos apa volt. Pedig házassága nem a szenvedélyes szerelem jelképe, egy kétgyermekes, tehetős özvegyasszonyt vett feleségül, Washington gondos feleséget, az asszony pedig gazdag örökségének értő gondozóját kereste, de a házaspár idővel őszintén megszerette egymást. S bár közös gyermekük nem született, Washington György példásan nevelte mostohagyermekeit. Egyébként is jószívű, mindenki iránt gondoskodó ember volt, sokszor - akarata ellenére - túl is lőtt a célon. Végrendeletében - hogy jót tegyen velük - felszabadította rabszolgáit, de azzal a kikötéssel, hogy ténylegesen csak akkor nyerik majd el szabadságukat, ha felesége is meghal - hiszen özvegyét sem akarta segítség, munkáskéz nélkül hagyni. Meg sem gondolta, hogy ezzel éppen azokra bízta szeretett felesége életét, akiknek legfőbb érdekük ezáltal az asszony halála lett. Martha asszony szerencsére átlátta a helyzet tarthatatlanságát, s férje halálakor ő szabadította fel összes rabszolgáját. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hahner Péter
  Így élt Washington
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1991
  Oldalszám: 158
  ISBN: 9631168034

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  339356
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés