Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Így élt Móra Ferenc - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Így élt Móra Ferenc - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
 • Így élt Móra Ferenc - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
 • Így élt Móra Ferenc - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
 • Így élt Móra Ferenc - 85 éve hunyt el MÓRA FERENC
570 Ft

Móra Ferenc hosszú évtizedek óta a gyermekek egyik legkedvesebb és legolvasottabb írója. Mi a titka művei hosszú életének? Minden bizonnyal az író mély embersége, saját élményeiből fakadó rokonszenve az életben botladozó szegény emberek és gyerekek iránt.


Móra azonban nemcsak a gyerekek írója volt, felnőtteknek írt regényei is jelentősek, és mint újságírót, közéleti embert is számon tartjuk a század első harmadának életében.


Földes Anna a magyar kultúrélet egyik legtermékenyebb alakját állítja elénk Móra Ferencről írott életrajzában, megmutatva, hogy a külső eseményekben nem is olyan gazdag életpályán milyen mélységek és magasságok mutatkoznak. A XX. század elejének irodalmi élete és benne szinte külön világként Szeged pezsgő levegője tárul az olvasó elé ebben a gazdagon illusztrált kötetben.

2019. február 8-án 85 éve hunyt el MÓRA FERENC író. A múlt század elején Szegedre került, s a Szegedi Napló munkatársa volt haláláig, sőt, pár évig a lap főszerkesztői teendőit is ellátta, 1917-től pedig a Városi Múzeumot is igazgatta. Elbeszéléseiben és regényeiben a parasztság kiszolgáltatottságát ábrázolta - igen nagy érzékenységgel. 1905-ben kezdett ifjúsági műveket írni, 1922-ig több mint ezer írása jelent meg az Én Újságom című gyermeklapban, s ezen művei az ifjúsági irodalom klasszikusaivá tették. Az ő regényéből készült a Hannibál tanár úr című film. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Földes Anna
  Így élt Móra Ferenc
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 254
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631121313

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  649093
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés