Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Így élt Körösi Csoma Sándor - 235 éve született KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Így élt Körösi Csoma Sándor - 235 éve született KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR
 • Így élt Körösi Csoma Sándor - 235 éve született KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR
 • Így élt Körösi Csoma Sándor - 235 éve született KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR
 • Így élt Körösi Csoma Sándor - 235 éve született KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR
570 Ft
Nincs raktáron

" Minden magyarban él valami Kőrösi Csoma lelkesültségéből, a kalandvággyal párosult tudásszomjból, a világgá sodródott fiú nyugtalanságából…" – írja Illyés Gyula Kőrösi Csomára emlékezve.

Kőrösi Csoma küzdelmekkel teli élete az elkötelezett hivatástudat eszményképét állítja a fiatal olvasó elé. Az olvasmányosan, érdekesen megírt könyvet korabeli dokumentumok gazdagítják.

2019. április 4-én 235 éve született KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR nyelvész, akadémikus. A kiváló nyelvtudós valójában a magyarok őshazáját kereste, ezért utazott a messzi Tibetbe, de ha már ott volt, összeállította a keleti nyelvészet történetében alapvető jelentőségű tibeti nyelvtant és a tibeti-angol szótárt. Munkájához nemcsak páratlan kitartásra volt szükség, de hihetetlen lemondásra is, tibeti életkörülményeinek puritánságán még a sokat látott utazók is megdöbbentek. Magashegyi remetelakából egy évig ki sem jött, nehogy a szabadban megfagyjon, de persze fűtés bent sem volt, a kezét állandóan eldugva tartotta, s csak akkor vette elő, ha lapoznia kellett. Ami egy átlagembernek kibírhatatlan lett volna, Csomának teljesen szokványos dolog volt, s mintha már akkor a nagy kalandra készült volna, gyerekként szinte edzette magát a megpróbáltatásokra. Kollégiumi pajtásai például feljegyezték róla, hogy "hússal ritkán, nyalánkság, vagy hevítő itallal sohasem élt. Rendesen a kopasz földön vagy deszkapadlózaton aludt". De nemcsak a testi szenvedések elviselése terén készülődött vállalt feladatára, elméjét is szorgalmasan pallérozta, mikor elindult Tibetbe, több mint egytucat nyelven tudott, tibetiül persze még nem. Később aztán jó hasznát is látta edzettségének, mert utazásának és tibeti tartózkodásának viszontagságait másképp bizonyára nem éli túl. Munkakörülményeinek leírását néhány szemtanú "meg is hamisította", mert ha hűen számolnak be róla, nem hitte volna el senki. Halálának 125. évfordulója alkalmából 1967-ben a Magyar Földrajzi Társaság négyévenként kiosztásra kerülő Kőrösi Csoma Sándor-emlékérmet alapított. /Születésének pontos időpontja bizonytalan./ (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szilágyi Ferenc
  Így élt Körösi Csoma Sándor
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 212
  ISBN: 9631137112

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  939043
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés