Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Így élt Déryné - 145 éve hunyt el DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Így élt Déryné - 145 éve hunyt el DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA
 • Így élt Déryné - 145 éve hunyt el DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA
 • Így élt Déryné - 145 éve hunyt el DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA
 • Így élt Déryné - 145 éve hunyt el DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA
590 Ft

A színház a múlt század (XIX.) első felében, a reformkor forrongó, lelkes éveiben Magyarországon a magyar nyelvért, a társadalmi haladásért, a szabad hazáért folytatott küzdelem egyik legfőbb eszköze volt. A kor nagy színművészeinek sorából kiemelkedik Déryné Széppataki Róza alakja, aki a magyar színházi kultúra megteremtése és a hazai operakultusz terén szerzett elévülhetetlen érdemeket. Legendás alakját és a körülötte zajló mozgalmas életet idézi fel Karcsai Kulcsár István írása. Párbeszédei, színes leírásai révén gyakran szinte regényesnek tűnik, valójában minden szava hiteles; eredeti forrásművekre, így elsősorban Déryné híres Emlékezéseire támaszkodik.

2017. szeptember 29-én 145 éve hunyt el DÉRYNÉ SZÉPPATAKI RÓZA színésznő és operaénekesnő. Ö volt az első magyar operaénekesnő, s egyben a vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője. Nevéhez fűződik Kolozsvárott az operai előadá- sok megindítása és felvirágoztatása, s ugyanolyan kitűnő naiva volt mint komika. Múlhatatlan érdeme, hogy megírta emlékiratait, amely a magyar színháztörténet legfontosabb forrásmunkái közé tartozik. Férje halála után élete utolsó éveit Miskolcon, nővérénél töltötte, s végül a borsodi megyeszékhelyen hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Karcsai Kulcsár István
  Így élt Déryné
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 158
  ISBN: 9631112691

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  626239
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés