Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Így élt Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Így élt Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN
 • Így élt Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN
 • Így élt Darwin - 210 éve született CHARLES DARWIN
570 Ft

Számtalan nagy ember – művész vagy tudós – életművét, felfedezéseit vagy legszebb alkotásait jól ismerjük, annál kevesebbet tudunk magánéletükről. Ezek közé az „ismeretlenek” közé tartozik az élővilág fejlődésének nagy felfedezője, Charles Darwin is. Könyvünk felidézi Darwin életének alig ismert évtizedeit: a nagy elődöket és példaképeket, a tanulásra ösztönző családi légkört, a gyermekkort, a fiatal tudós föld körüli útját a Vizsla nevű vitorlás hajón, a csendes alkotómunka nagy gondolatokat érlelő éveit, a fejlődéstan körüli elkeseredett tudományos összecsapásokat, majd a tisztelettel övezett öregkort.

Az olvasmányos, érdekes életrajzot, mely most második kiadásban jelenik meg, számos fotó, dokumentum illusztrálja.

2019. február 12-én 210 éve született CHARLES DARWIN angol természettudós. Amint mindenki tudja, ő volt az evolúciós elmélet kidolgozója, a fajok szakadatlan fejlődésének felismerője, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy ő maga éppen ellenkezőleg, a változatlanság mintaképének számított. Percre beosztott napirend szerint élt, amikor például gyerekei délután meghallották apjuk lépteit a lépcsőn lejövet, tudták: másfél perc múlva lesz négy óra. Ha a legkisebb eltérés adódott napirendjében, a szó szoros értelemben rosszul lett, szédült és hányt, akik csak így ismerték, talán el sem hitték, hogy fiatalon ötéves világkörüli hajóutat tett. Hazatérése után azonban felhagyott minden kalanddal, szakított minden szenvedéllyel, egyetlen kivételt tett, természetesen a szerelemmel. Érdekes módon ő, aki tökéletesen tisztában volt az öröklődés törvényeivel - és veszélyeivel -, saját unokatestvérét vette feleségül, ezért aztán évekig leste szorongva, hogy gyermekei egészségesen születnek-e, nem lesznek-e fogyatékosok a rokonházasság következtében. S mivel tíz gyermeke született, jószerivel egész későbbi életében olyan dolog miatt rettegett, amelyet akkoriban talán ő ismert a legjobban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vámos Magda
  Így élt Darwin
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1981
  Oldalszám: 212
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 963-112-608-0
  illetve
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 216
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631102149

  jó állapotú antikvár könyvek

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  662171
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés