Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


I. (Angliai) Erzsébet - 485 éve született I. ERZSÉBET

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
I. (Angliai) Erzsébet - 485 éve született I. ERZSÉBET
 • I. (Angliai) Erzsébet - 485 éve született I. ERZSÉBET
 • I. (Angliai) Erzsébet - 485 éve született I. ERZSÉBET
 • I. (Angliai) Erzsébet - 485 éve született I. ERZSÉBET
1 900 Ft
Nincs raktáron

Ez a lebilincselő könyv, mely elsősorban Erzsébet gyermekkorát és ifjúságát tárja fel 1533-ás születésétől egészen 1558-as trónra lépéséig, bemutatja, hogy tapasztalatai, a veszély és a kalandok miként formálták rendkívüli jellemét, és alakították ki nézeteit és hitét. David Starkey egy sereg rendkívüli egyéniséget rajzol meg, egy sor vad tervet és tragikus összeesküvést tár fel előttünk, és eredeti dokumentumok alapján mutatja be, hogy milyen fontos szerepe volt a szertartásoknak az udvari életben. Bámulatosan világos és tiszta képet kapunk a kor vallástörténeti és kormányzati rendszereiről.

2018. szeptember 7-én 485 éve született I. ERZSÉBET angol királynő. A híres-hírhedt VIII. Henrik és Boleyn Anna lánya volt, 1558-ban került a trónra, a katolikus Máriát követte a hatalomban. Kétségbeejtően súlyos helyzetet örökölt, elődje, "Véres Mária" teljesen szétzilálta a belső állapotokat. Ő azonban uralkodásának négy és fél évtizede alatt nemcsak rendbe hozta országát, de páratlan módon virágoztatta fel az élet minden területét. Fejlődött az ipar, a kereskedelem, s az ő hadserege verte meg a győzhetetlen spanyol Armadát. Az általános fellendülés persze ösztönzőleg hatott a művészetekre is, virágzott az irodalom, ekkor alkotott Marlowe, Ben Jonson és Shakespeare. Tündérkirálynőnek hívták, és roppant népszerűségére jellemző, hogy hosszú uralkodása alatt egyetlen merényletet sem kíséreltek meg ellene. De nemcsak férfiasan erélyes uralkodó volt, igazi nő is. Forradalmi újításokat vezetett be például a szépítkezési szokásokba, imádta az illatszereket, erős illatú, növényi és állati eredetű anyagokból gyúrt kis golyókat viselt a nyakában lógó aranyláncon, de illatosították a palota termeit, a ruhákat, sőt még az udvarban élő kutyákat is. Ő maga pedig havonta egyszer meg is fürdött! Szenzációszámba menő különcködés volt ez akkortájt, a legendás francia kegyencnő, a csodálatos szépségű Madame Pompadour például nem mosakodott soha. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • David Starkey
  I. (Angliai) Erzsébet
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 414
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9639237841

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  794625
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés